Siirry sisältöön

Saavutettavuusseloste


Rautjärven kunta pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee www.rautjarvi.fi-verkkosivustoa.

Saavutettavuusselosteen laatiminen
www.rautjarvi.fi verkkosivusto on julkaistu 25.6.2020. Tämä seloste on laadittu 25.6.2020 ja se perustuu itsearvioon. Sivustoa testataan vielä julkaisun jälkeen saavutettavuuden varmistamiseksi. 

Vaatimustenmukaisuus
Rautjärven kunnan verkkosivusto vastaa pääosin osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA. 

Sivuston saavutettavuuden tila
Rautjärven kunnan verkkosivut www.rautjarvi.fi täyttävät lain saavutettavuusvaatimukset osittain.
Sivustot on rakennettu saavutettavuusvaatimusten AA-luokituksen mukaisesti.
Saavutettavuusvaatimukset eivät koske karttoja, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön.
Seuraava sisältö ja/tai toiminnot verkkosivuilla ei ole vielä vaatimusten mukaista:

Liitetiedostojen saavutettavuus: 
Osa sivuston liitteistä (pdf-, PowerPoint-, Word- ja Excel-tiedostot) ei täytä saavutettavuusvaatimuksia. Lain vaatimusten piirissä ovat ne tiedostot, jotka on julkaistu verkossa 23.9.2018 tai sen jälkeen. Vanhoja, ennen 23.9.2018 verkossa julkaistuja tiedostoja ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi.

Videoiden tekstitys:
Ennen saavutettavuusdirektiivin voimaantuloa tehtyjä videoita ei ole tekstitetty.
Olemme luoneet suunnitelman, jonka mukaisesti korjaamme keskeiset puutteet. Lisäksi koulutamme omaa henkilöstöä tuottamaan palvelua saavutettavasti ja seuraamme sivuston saavutettavuuden tilaa jatkuvasti.

Palaute ja yhteystiedot
Mikäli huomasit saavutettavuuspuuteen sivustossamme, niin kerro se meille, jotta voimme parhaamme mukaan korjata puuteet. Rautjärven kunnan nettisivujen ja palvelujen saavutettavuudesta voi antaa palautetta osoitteeseen rautjarven.kunta@rautjarvi.fi tai puhelimitse 05 687211 (yhteispalvelupiste). Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

Valvontaviranomainen
Jos huomaat Rautjärven kunnan sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin meille palautetta asian korjaamiseksi. Mikäli et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, tai et saa pyydettyä sisältöä saavutettavassa muodossa, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (ESAVI), joka valvoo Suomessa saavutettavuutta. ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivuilla kerrotaan, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten se käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
029 501 6000 (vaihde)

Päivitetty 25.6.2020


Palaute sisällöstä