Siirry sisältöön

Yrittäjyys ja työllisyys

Rautjärven yrityspalvelut ja elinkeinoasiat hoituvat pääosin Imatran seudun kehitysyhtiö KEHYn kautta. Omaa työllisyysyksikköä kunnassa ei ole, vaan yhteistyötä työllisyysasioissa tehdään eri tahojen kanssa.

Yrittäjyys Rautjärvellä

Yrittäjämyönteisessä Rautjärven kunnassamme on merkittävää pienyrittäjyyttä. Lähin kaupunki Imatra sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä, Lappeenranta ja Savonlinnakin ovat noin 80 km etäisyydellä. Imatran – ja jatkossa myös Parikkalan – rajanylityspaikka on lähellä, joten potentiaalista asiakasvirtaa yrityksille riittää myös maamme rajan toisella puolella. Rautjärvi sijaitsee valtatie 6:n ja rautatien varrella, joten tänne on helppo löytää ja kulkea. Edullinen asuminen luonnon äärellä ja monipuoliset paikallispalvelut mahdollistavat monenlaista yrittäjyyttä – tule tutustumaan ja ihastumaan!


Imatran seutukunnan kuntien ja siten myös Rautjärven yrityspalveluita ja elinkeinoasioita hoitaa Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy (KEHY), johon kannattaa ensisijaisesti olla yhteydessä yrityksesi sijoittuessa Rautjärvelle. KEHY järjestää myös mm. infoja starttiyrittäjille ja kuntakioskeja, joissa uudet aloittelevat ja jo toimivat yrittäjät voivat käydä kysymässä neuvoja. Yrittäjän tai yrittäjyyttä suunnittelevan kannattaa ehdottomasti tilata sähköpostiin KEHYn uutiskirje, jossa kerrotaan ajankohtaisista yrittäjyyteen liittyvistä asioista. Myös kunnanjohtaja Harri Anttila sekä elinvoima- ja hankekehittäjä Sini Javanainen palvelevat mielellään uusia yrittäjiä ja kuntalaisia.


Rautjärvellä toimivien yritysten ja julkisten organisaatioiden toimipaikat löytyvät Etelä-Karjalan toimipaikkarekisteristä.


Yhteystiedot
Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy
Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven yrityspalvelut
Virastokatu 2, 55100 Imatra
Sijainti kartalla
Ajanvaraukset neuvontapalveluihin
puh. (05) 235 2220 tai info@kehy.fi
Toimisto avoinna ma-to 8-16 ja pe 8-15.
www.kehy.fi


Työllisyysasiat Rautjärvellä

Rautjärven kunnassa ei ole omaa työllisyysyksikköä, sillä työllisyyttä tuetaan yhteistyössä eri tahojen kanssa. Yhteistyötä tehdään TE-palveluiden, työvoimapalvelukeskuksen (TYP), Eksoten, Kelan, Imatran Ohjaamon, Saimaan Virta ry:n sekä ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja etsivän nuorisotyön kanssa.


Kaakkois-Suomen TE-toimiston lähin palvelupiste sijaitsee Imatralla. Se tarjoaa TE-palveluja työnhakijoille, työnantajille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille Imatran seutukunnissa.


Nuorille ja nuorille aikuisille (15-29 v) tukea työnhakemiseen liittyvissä asioissa on tarjolla myös Imatran Ohjaamon sekä Rautjärven nuorisotyöntekijöiden (etsivä nuorisotyöntekijä Pia Helveranta ja nuoriso-ohjaaja Hanne Ilvonen) ja nuokkarin kautta.


Vuosittain kunta pyrkii tarjoamaan kesätyöpaikan kaikille kunnan alle 18-vuotiaille nuorille.


Kunnan aikuisemmatkin työnhakijat saavat tarvittaessa tukea hyvinvointisihteeriltä tai elinvoima- ja hankekehittäjä Sini Javanaiselta.


Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään Saimaan Virta ry:n kautta.

Avoimet työpaikat Rautjärvellä

TE-palvelut

Kuntarekry