Siirry sisältöön

Etätyö

Etätyön ja etätyöyhteyksien kehittäminen ovat osa kunnan strategisia tavoitteita ja toimenpiteitä. Monipaikkaisuus ja muuttoliike maaseudulle kasvattavat etätyömahdollisuuksien kysyntää. Kaikkien kyliemme tietoliikenneyhteydet eivät vielä vastaa etätyöntekijöiden tarpeita – siksi on hyvä olla vaihtoehtoja tarjolla työn tekemisen paikoiksi.

Etätyöpiste SimpeleenHubi

SimpeleenHubi.png

Etätyöpiste Simpeleen HUBi
Rautjärven kunnantalo
Simpeleentie 12, 
56800 Simpele

Etätyöpiste SimpeleenHUBista voi varata rauhallisen toimistotilan (1 toimistohuone) tai tulla työskentelemään avoimessa aulassa avokonttorin malliin (2 työpistettä). Kulku HUBiin tapahtuu kunnantalon pääovesta, esteetön kulkureitti löytyy sisäpihan kautta. 

Toimistohuoneemme on kalustettu ja varustettu naulakolla ja lukittavalla kaapilla. Ikkunasta voi seurata toripäivän vilskettä torstaisin tai valvoa ikkunan alla latauksessa olevaa sähköautoa. Oma kone täytyy työskennellessä olla mukana. Tulostusmahdollisuutta tilassa ei toistaiseksi ole. WC-tilat löytyvät etätyöpisteen lähettyviltä, esteetön WC on samassa kerroksessa kulman takana. Avokonttorissa mahtuu työskentelemään kaksi kerrallaan. Toistaiseksi HUBissa ei ole mahdollisuutta kahvinkeittoon tai eväiden kylmäsäilytykseen. Kunnantalolla vältetään voimakkaiden hajusteiden käyttöä, joten tulethan tuoksutta!


HUBissa toimii langaton internetyhteys MeitaOpen -verkossa ja se toimii 100/1000 Mbt nopeudella.


Tilat ovat käytettävissä ma-pe klo 8-16. Kunnantalon ovet ovat auki klo maa-to 9-15, ja pe klo 9-14. Halutessasi voit varata myös maksullisia kokoustiloja.

Etätyöpisteen läheltä löytyy kaksi ruokapaikkaa, joissa voi käydä lounastamassa. Eväät voi myös hakea melkein vieressä olevista ruokakaupoista. Lähistöllä on myös apteekki, kuntosali, kirjasto, kuntoportaat, kaksi ulkokuntosalia sekä frisbeegolf-rata, joten samalla reissulla voi hoitaa muitakin asioita ja huolehtia vaikka päivän kuntoilusta.  Toripäivä on torstaisin vuoden ympäri klo 8-12. Kunnantalon parkkialueelta löytyy maksuttomia pysäköintipaikkoja (torstaisin voi olla täyttä) ja sähköauton latauspiste. Simpeleelle pääsee myös junalla, asemalle on matkaa noin kaksi kilometriä.

Etätyöpisteen varaaminen ja käyttö on toistaiseksi maksutonta. Varaus on hyvä tehdä etukäteen kunnantalon asiointipisteestä joko puhelimitse 040 162 1500 tai sähköpostitse rautjarven.kunta@rautjarvi.fi.* 

Etätyöpiste SimpeleenHUBi on vielä kehitysvaiheessa, joten toiveita ja palautetta otetaan mielellään käyttäjiltä vastaan. Palautetta voit jättää täällä tai suoraan Asiointipisteessä. 

* Varaustiedot muodostavat henkilörekisterin (nimi, mahd. yritys, puh, sähköposti, osoite, kotipaikkakunta). 

 

Työlomat

Rautjärvellä voi kätevästi yhdistää vaikka työnteon ja lomailun. Monissa majoituskohteistamme on hyvät ja toimivat langattomat tietoliikenneyhteydet ja työnteon lomassa on helppo lähteä haukkaamaan happea vaikka Hiitolanjoen maisemapoluille tai pelaamaan frisbeegolfia Tehtaanpuistoon. Jos työskentely majapaikassa ei innosta, niin SimpeleenHubista kunnantalolta voi varata toistaiseksi maksutonta työtilaa.

Tietoliikenneyhteydet

Hyvät ja sujuvat tietoliikenneyhteydet alueella ovat myös kunnan etu. Savonlinnalainen tietoliikenneoperaattori BLC Telecom aloittaa laajamittaisen Imatran, Parikkalan ja Rautjärven alueiden valokuituverkon rakentamisen. Rautjärvellä kuitu on tulossa Simpeleen alueelle. Verkon rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kaivuukaudella 2022 ja valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä, mikäli alueelta löytyy riittävä määrä halukkaita valokuituverkkoon liittyjiä. 


Ennakkovaraajalle liittymismaksu 0 €, kun normaalihinta on 1250 €.


Katso lisää täältä. https://www.blc.fi/telecom/parikkala-rautjarvi


Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) rakentaa uutta kattavaa 5G-verkkoa myös meidän alueellamme, mikä tukee hienosti BLCn valokuituhanketta. Rautjärvellä verkkoa rakennetaan kevään aikana Asemanseudun, Laikon, Miettilän, Niska-Pietilän, Porttinotkon, Rasimuksenkolkan ja Simpeleen alueilla. Uuden verkon myötä yhteydet paranevat ja niistä hyötyvät niin asukkaat, mökkeilijät kuin yrityksetkin. 5G-parantaa myös 4G-yhteyksiä. Ihan joka kylä ei valitettavasti ole vielä listalla, mm. Torsansalon ja Pitkäjärven tilanne ei toistaiseksi parane.


Katso lisää täältä.