Siirry sisältöön

Kesätyöt

Alta löydät lisätietoa nuorille suunnatuista kesätöistä ja kesätyöseteleistä. Seteleitä tarjoavat OP Etelä-Karjala ja Rautjärven kunta.

Miten kesätyöseteli toimii? Nuori hankkii itse kesätyön yrityksestä tai yhdistyksestä ja kertoo työnantajalle kesätyösetelimahdollisuudesta, jolla voi palkata nuoren kesätöihin. Etelä-Karjalan Osuuspankin myöntämiä kesätyöseteleitä on jaossa Rautjärvellä 15 kpl ja kunnan omia 10 kpl.
 
Kesätyöseteliä haetaan sähköisellä hakulomakkeella, jonka nuori täyttää yhdessä työnantajan kanssa. Setelien hakuaika alkaa 1.2.2023 ja sitä jatketaan niin pitkään kuin seteleitä ja kysyntää riittää. 
 
Kaikki hakemukset otetaan vastaan tänä vuonna vain sähköisesti. Nuori ja työnantaja täyttävät yhdessä kesätyösetelin hakemuslomakkeen. Rautjärven hakemukset täytetään ja lähetetään Imatran Ohjaamon sivuilta.

  • OP:n setelit: vuonna 2006-2008 syntyneille nuorille (15kpl)
  • Kunnan setelit: vuonna 2003-2009 syntyneille nuorille (10kpl)
  • Kesätyösetelin arvo: 350 €. Kesätyöseteliä käytettäessä nuorelle maksettava palkka on vähintään 500€/10 työpäivää, josta työnantaja säästää palkkakustannuksissa kesätyösetelin arvon 350€.
  • Kesätyön kesto: minimi 10 päivää tai 60 tuntia. 

Lisätietoa: Ohjaamo Imatra p. 040 662 5637 / Ohjaamoneuvoja Johanna Mäkinen p. 020 617 7277, johanna.makinen@imatra.fi 

Hakuaika 1.-14.2.2023

Rautjärven kunta jatkaa edellisten vuosien tapaan nuorten kesätyöohjelmaa, jonka tarkoituksena on lisätä nuorten tietämystä työelämästä, tuottaa myönteisiä kokemuksia työn ja työyhteisön merkityksestä ja vahvistaa nuorten osallisuutta yhteiskunnassa.  
Palkattavan nuoren kotikunnan täytyy olla Rautjärvi ja nuoren tulee olla työsuhteen alkaessa 15-19-vuotias. Odotamme hakijoilta iloista asennetta työntekoa kohtaan ja intoa oppia uutta!

Kunnan kesätyöpaikat

Tarjoamme ahkerille ja tunnollisille 15-19-vuotiaille nuorille kahden ja neljän viikon mittaisia kesätyöjaksoja eri toimialoilla. Työaika on kuusi tuntia päivässä. Palkkaa on nostettu: nyt kahden viikon työstä maksetaan palkkaa 500 euroa ja neljän viikon työstä 1000 euroa, joka sisältää lomakorvauksen. Kesätyötehtäviin perehdytetään ja kesätyöntekijät toimivat aikuisen ohjauksessa ja valvonnassa.

Kesätyöpaikkoja haetaan Kuntarekryn kautta sähköisesti Työpaikkailmoitukseen pääset tästä. Hakuaika on 1.-14.2.2023. 

Rautjärven kunnan kesätyöpaikkojen toimialat:
- ruoka- ja siivouspalvelut
- varhaiskasvatus (päiväkoti, Simpele/Asemanseutu)
- nuoriso- ja liikuntatoimi
- kirjasto ja kulttuuritoimi
- elinympäristöpalvelut (Simpele/Asemanseutu)

Tarvitsetko apua kesätyöpaikan etsimisessä tai hakemuksen täyttämisessä? Autamme mielellämme! Kysy rohkeasti apua vaikka Whatsappilla:
työllisyyskoordinaattori Pipsa Vuorelalta, p. 040 658 5814, pipsa.vuorela@rautjarvi.fi tai 
nuoriso-ohjaaja Hanne Ilvoselta, p. 040 552 2483, hanne.ilvonen@rautjarvi.fi 

Vinkit kunnan kesätöiden hakemiseen:
  1. Täytä hakemuslomake huolellisesti: varaa aikaa, tarkista oikeinkirjoitus, pyydä tarvittaessa apua!
  2. Kaikki hakemuksen kentät eivät ole pakollisia, esim. tutkinnot ja työkokemus - jos sinulla ei ole näitä, jätä kohdat tyhjiksi.
  3. Kohdassa "Vapaa hakemuksesi tehtävään" kannattaa kertoa esimerkiksi: miksi haluaisit kesätöihin kunnalle, millainen kesätyöntekijä olisit, miten kuvailisit itseäsi, millaisissa asioissa olet hyvä?
  4. Valitse mahdollisimman monta eri työtehtävää ja -ajankohtaa, joihin haet! Mitä enemmän eri töitä ja vaihtoehtoja valitset, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat töitä. Jos olet ollut jo aiemmin kunnan kesätöissä, kannattaa hakea eri tehtävään.

Rautjärven alueen avoimet työpaikat löytyvät Työmarkkinatorilta

Muista hyödyntää Etelä-Karjalan Osuuspankin tai Rautjärven kunnan kesätyöseteli työnhaussa!

Tarvitsetko apua kesätyöpaikan etsimisessä tai hakemuksen täyttämisessä?
Autamme mielellämme! Kysy rohkeasti apua vaikka Whatsappilla:

  • työllisyyskoordinaattori Pipsa Vuorelalta, p. 040 658 5814, pipsa.vuorela@rautjarvi.fi
  • nuoriso-ohjaaja Hanne Ilvoselta, p. 040 552 2483, hanne.ilvonen@rautjarvi.fi