Siirry sisältöön

Matkailuinfo

Rautjärven kunta sijaitsee Etelä-Karjalassa, Suomen kaakkoisrajalla. Rautjärvi tunnetaan teollisuuspaikkakuntana, mutta seudun kaunis luonto antaa erinomaiset mahdollisuudet retkeilyyn ja virkistäytymiseen. Hiitolanjoki vanhoine voimaloineen, maisemapolkuineen ja kalastusmahdollisuuksineen on ehdottomasti tutustumisen arvoinen retkikohde. Jylhä Haukkavuori tarjoaa hienot näköalat ja on suosittu koko perheen retkeilypaikka.

Raja-alueen historiasta kiinnostuneen kannattaa tutustua Miettilän entiseen kasarmialueeseen ja siellä olevaan Kollaa ja Simo Häyhä-museoon. Rautjärven 2022 jouluna palaneen kirkon rauniot sekä sen pihapiirissä sijaitseva, Pitäjäntupa ovat myös tärkeitä nähtävyyskohteita. Rautjärven tapahtumista tunnetuimpia ovat vankan suosion saavuttanut Antiikki ja Keräily Kesäpäivät sekä Miettilä Kollaus. Rautjärvi ja Simpele ovat liikunnallisesti tunnettuja, erityisesti hiihtäjälegenda Marja-Liisa Kirvesniemen kautta. Urheiluharrastus on edelleen voimissaan. Talviurheiluun mainiot puitteet tarjoaa Konkalammen hiihto- ja laskettelukeskus.

Matkailuneuvontaa ja esitteitä on tarjolla Rautjärven kunnantalon asiointipisteestä, puh. 05 687 211, sähköposti: rautjarven.kunta@rautjarvi.fi.