Siirry sisältöön
Hakeminen Rautjärven lukioon

Rautjärven lukioon haetaan ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa.  Hakulomake täytetään Opintopolussa. Hakemisen yhteydessä täytetään tältä sivulta löytyvä ainevalintakortti, johon merkitään ensimmäisen vuoden ainevalinnat. Opinto-ohjaaja auttaa valintojen tekemisessä tarpeen mukaan. Hakija palauttaa ainevalintakortin lukion opinto-ohjaajalle viikon kuluessa haun päättymisestä.

Hakija, jolta puuttuu suomalainen peruskoulun päättötodistus, voi hakeutua lukioon vain harkintaan perustuvassa valinnassa. Jos haet lukioon harkintaan perustuvassa valinnassa

  • Täytä hakulomake Opintopolussa hakuaikana.
  • Palauta ainevalintakortti täytettynä opinto-ohjaajalle sähköpostin liitetiedostona viimeistään viikon kuluessa haun päättymisestä
  • Toimita rehtorille sähköpostitse oikeaksi todistettu kopio viimeisimmästä todistuksestasi ja todistus suomen kielen taidosta.
  • Suosittelemme toimittamaan rehtorille sähköpostin kautta myös suomenkielisen motivaatiokirjeen ja/tai videohakemuksen.

Lukioon voi hakeutua myös jatkuvassa haussa. Jatkuva haku alkaa yhteishaun tulosten julkistamisen jälkeen ja jatkuu vuoden loppuun. Jos haet meille jatkuvassa haussa, ota yhteyttä lukion rehtoriin.

Rautjärven kunta tarjoaa maksuttoman asumisen Rautjärven lukion opiskelijalle, jonka koulumatka on vähintään 7 kilometriä yhteen suuntaan ja jota ei voida järjestää olemassa olevin koululaiskuljetuksin. Lukiolaisen maksuttoman asumisen hakemuksen löydät kunnan kotisivuilta, Lomakkeet -sivulta. Voit täyttää asuntohakemuksen jo lukioon hakiessasi. Asunto vahvistetaan, kun opiskelijavalinnat on tehty ja olet ottanut opiskelupaikan vastaan.

 

Miksi Rautjärven lukioon? No koska meillä on laadukasta opetusta, hyvä yhteishenki ja kiva meininki! 
 
Seuraa Instagram- ja Facebook-sivujamme, niin näet, mitä meillä puuhataan!

 

Tervetuloa!

Hakijan tapahtumat ja tiedotteet