Siirry sisältöön

Nuorten vaikuttajaryhmä

Nuorten vaikuttajaryhmä on perustettu Rautjärven kuntaan vuonna 2017. Siihen on valittu edustajat mm. ala- ja yläkoulusta, 2. asteen oppilaitoksista ja seurakunnasta. Nuorten vaikuttajaryhmä pyrkii edistämään rautjärveläisten nuorten asioita ja tuomaan nuorten ääntä päätöksentekoon.

Jäsenet:

Kondratjeff Veeti
Lambert Viivi
Repo Martta
Peippo Pyry
Tuunanen Iida
Mutikainen Jesse
Mönkäre Juho
Torkkeli Veeti
Kiiveri Niko
Tikkanen Paavo

Varajäsenet:
Ilvonen Iida
Konttinen Jemina

Kunnanvaltuutetut:
Nissilä Josefina, kunnanhallitus
Vaittinen Mirja, elinympäristölautakunta
Rasimus Minna, hyvinvointilautakunta

Ohjaajat:
Ilvonen Hanne

  • valvoo ja edistää nuorten etujen toteutumista, tekee aloitteita ja antaa tarvittaessa lausuntoja nuoria koskevissa asioissa
  • auttaa ideoimaan ja järjestämään nuorille suunnattua toimintaa
  • seuraa kunnan eri hallintoalojen (hyvinvointi, elinympäristö, konsernipalvelut) toimintaa ja edistää nuorten näkökulman esilletuomista päätöksenteossa
  • toimii nuorten ja päättäjien välisenä linkkinä
  • edustaa nuorten mielipidettä lautakunnissa ja kunnanvaltuustossa. Lautakunnista ja kunnanhallituksesta on nimettynä kummivaltuutetut, jotka toimivat osallistuvan nuoren tukena ja käyvät tarvittaessa lautakunnan ja valtuuston kokouksissa käsiteltäviä asioita läpi etukäteen osallistuvan nuoren kanssa.
  • jakaa tietoa Rautjärven kunnan Nuorten vaikuttajaryhmän toiminnasta ja ajankohtaisista asioista sosiaalista mediaa ja perinteisiä informaatiokanavia käyttäen.
Kokousmuistiot