Siirry sisältöön

Erityisruokavaliosta ilmoittaminen

Asiointikieli: Suomi
Alue: Rautjärvi

Erityisruokavaliot huomioidaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Pystyäksemme valmistamaan juuri oikeanlaista ruokaa, pyydämme täyttämään oheisen lomakkeen. Lomake palautetaan allekirjoitettuna (alle 18-vuotiasta koskevan lomakkeen allekirjoittaa huoltaja) Rosmariiniin. Muista kuin laktoosi-, kasvisruoka- ja uskonnollisista syistä tarvittavista ruokavaliosta vaadimme lääkärin, ravitsemusterapeutin tai terveydenhoitajan antaman todistuksen.

Täyttäessänne lomaketta huomioikaa esimerkiksi pähkinän osalta ovatko kaikki pähkinät kiellettyä (maapähkinä, muskottipähkinä, tav. pähkinä, manteli)

tai siedättekö pähkinää mausteena? Samoin maidon suhteen onko ruokavalio laktoositon / maitoproteiiniton? Miten keittäminen vaikuttaa sietämiseen?

Monet allergiat parantuvat lapsen kasvun myötä. Kotona on syytä tarkistaa, onko oppilaalla jo pitkään jatkunut dieetti vielä tarpeellinen. Ohjeita saa terveydenhoitajalta ja lääkäriltä.

Oppilaat jotka uskonnollisista tai eettisistä syistä eivät voi syödä kaikkia ruoka-aineita täyttävät lomakkeen.

Kasvisruokavalio järjestetään koulussa vain niille oppilaille, jotka noudattavat sitä myös kotona. Vaadimme vanhempien kirjallisen suostumuksen asiasta. Eritysruokavaliota noudattavan dieetin tulee olla yhtäläinen kotona ja koulussa. Jos valmistetun erityisruokavalion nauttiminen laiminlyödään toistuvasti, keittiö ei valmista erityisruokavaliota.

Oppilaan ollessa poissa koulusta tai hoidosta ilmoitus keittiölle kello 7.30 mennessä.


Lomakkeet

Erityisruokavaliosta ilmoittaminen

Palvelut

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

Katso tiedot