Työllisyysyksikkö
Tarvitsetko apua työnhakuun liittyvissä asioissa? Etsitkö työ- tai opiskelupaikkaa tai kaipaisitko neuvoa työnhakuasiakirjojen päivittämiseen? Haluaisitko neuvoja tai ohjausta osaamisen päivittämiseen? Oletko yrittäjä, joka tarvitsee apua esimerkiksi työkokeiluun tai palkkatukityöllistämiseen liittyen? Tältä sivulta löydät tietoa Rautjärven kunnan työllisyysyksikön palveluista.
Rautjärven kunnassa toimii oma työllisyysyksikkö, joka tekee yhteistyötä useiden eri tahojen, kuten Etelä-Karjalan työllisyysalueen, Etelä-Karjalan työvoiman palvelukeskuksen, Ekhvan, Kelan, Imatran Ohjaamon, KEHY:n, Saimaan Virta Ry:n, Lap-tuotesäätiön sekä ammatillisten oppilaitosten, korkea-asteen koulutuksen, erilaisten työllisyyshankkeiden, yritysten ja etsivän nuorisotyön kanssa.
Etelä-Karjalan työllisyysalueen lähin palvelupiste sijaitsee Imatralla. Se tarjoaa TE-palveluja työnhakijoille, työnantajille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille Imatran seutukunnissa. Asioida voi ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella.
Monen työnhakuun liittyvän asian voit hoitaa kotikoneeltasi Työmarkkinatorin Oma asiointi -palvelun kautta, mutta jos käytössäsi ei ole tietokonetta tai tarvitset tukea ja ohjausta palvelun käyttöön, voit tulla asioimaan kunnantalon tietokoneella ja saada henkilökohtaista ohjausta työllisyyskoordinaattorilta tai työohjaajalta. Voit saapua ilman ajanvarausta kunnantalolle tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13–14. Voit myös varata oman ajan työllisyyskoordinaattorilta tai työohjaajalta.
Kunnan työllisyysyksikkö tekee tiivistä yhteistyötä Etelä-Karjalan työllisyysalueen kanssa, joka tuottaa lakisääteiset työllisyyspalvelut ja toimii työvoimaviranomaisena Etelä-Karjalassa. Lisäksi tarjoamme kuntalaisille täydentäviä, työllisyyttä edistäviä palveluja. Työllisyysyksikkö kuuluu konsernipalveluihin ja siinä työskentelee vs. työllisyyskoordinaattori Riikka Henttu (p. 040 658 5814) ja työohjaaja Jouni Nevalainen (p. 040 649 3066).
Rautjärven kunnan työllisyysyksikön tavoitteena on
- kunnan työllisyystilanteen paraneminen
- pitkäaikaistyöttömyyden väheneminen
- työvoiman lisääminen
- työllisyystoiminnan kehittäminen
Palvelumme työnhakijoille ja työnantajille
- Ohjaus, tuki ja neuvonta työllisyyteen, työllistämiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyen
- Työttömän työnhakijan työllistymisen edellytysten selvittäminen ja osaamisen kartoittaminen sekä kehittäminen paikallisten työnantajien tarpeiden mukaisesti
- Paikkakunnan työnantajien työvoiman tarpeiden selvittäminen
- Palkkatuen välittäminen työnantajille
- Henkilökohtainen tuki työsuhteen tai työkokeilun alussa työnantajalle ja työntekijälle (lue lisää kohdasta ”Työohjaaja”)
- Nuorten kesätyöasiat
- Työllisyysyksikön palveluiden jatkuva kehittäminen, tavoitteena kunnan työllisyyden edistäminen
Työllisyysyksikön kautta voidaan tulla kuntaan työkokeiluun. Palkkatuettua työtä voidaan järjestää tapauskohtaisesti.
Työkokeilumahdollisuuksia löytyy kunnan omista yksiköistä, kuten
- kirjastolta
- päiväkodeilta
- siivouspalveluista
- ruokapalveluista
- elinympäristöpalveluista
- koululta
Jos kunnan toimintapaikoista ei löydy sopivaa, voimme yhdessä kartoittaa sopivaa työkokeilupaikkaa paikkakunnan yhdistyksistä tai yrityksistä.
Työllisyyskoordinaattorin työtehtäviin kuuluu mm.:
- Rautjärven kuntalaisten työllistymistä ja kouluttautumista tukeva ohjaus ja neuvonta - etsitään ratkaisuja yhdessä
- Kunnan työllistämisprosessien koordinoiminen
- Aktiivinen yhteistyö alueen verkostojen kanssa (Etelä-Karjalan työllisyysalue, Etelä-Karjalan työvoimanpalvelukeskus, Simpelejärven opisto, oppilaitokset, KEHY, työllisyyshankkeet, alueen yhdistykset ja yritykset)
- Yritysten ja yhdistysten tarpeiden kartoittaminen ja työllistämiseen liittyvä neuvonta
- TE-uudistuksen toimeenpanoon osallistuminen
- Työllisyysyksikön toiminnan kehittäminen
- Työllisyysasioihin liittyvä viestintä
- Nuorten kesätyöt
Henkilökohtaista työhönvalmennusta työllisyyskoordinaattorilta?
Aikuisten työhönvalmennus on yli 29-vuotiaille suunnattu valmennus, jossa sinua tuetaan työhön, koulutukseen tai työkokeiluun pääsyssä. Tavoitteet määräytyvät tilanteesi mukaan ja tavoitteena on, että valmennuksen jälkeen olet päässyt juuri sinulle sopivaan ratkaisuun.
Valmennus on yksilövalmennusta ja painottuu työnhaun henkilökohtaiseen tukeen, sopivan työ- tai koulutuspaikan löytämiseen, työnhaussa tarvittavien asiakirjojen laatimiseen ja haastatteluun valmistautumiseen.
Otathan rohkeasti yhteyttä!
Työohjaajan työtehtäviin kuuluu mm.:
- Rinnallakulkija -toiminnasta vastaaminen (ks. kuvaus alta)
- Yritysyhteistyö paikallisten yritysten kanssa – rekrytointitarpeet, osaamistarpeet jne.
- Yleinen tuki, neuvonta ja ohjaus työllisyysasioihin liittyen
Työnhakija tai yrittäjä! Henkilökohtaista tukea työn aloitukseen liittyvissä asioissa työohjaajalta?
Työohjaajalta on mahdollista saada rinnallakulkija -palvelua, mikä tarkoittaa tukea niin työntekijälle kuin yritykselle. Työnantajan näkökulmasta tuki voi liittyä esim. rekrytointiin, perehdytykseen tai työn aloitukseen liittyviin asioihin, joissa työohjaaja toimii apuna. Työohjaajalta saa myös tietoa työllistämiseen liittyen. Työntekijän näkökulmasta rinnallakulkijuus tarkoittaa sitä, että työohjaaja tarjoaa tukea ja ohjausta työsuhteen, työkokeilun tai palkkatukityön alussa (tarvittaessa myös aikana) asiakkaan tarpeista lähtien jalkautumalla työpaikalle ”rinnallakulkijaksi”. Rinnallakulkijuus tukee työntekijän sujuvaa työn aloitusta ja työhön kiinnittymistä. Malli tarjoaa työntekijälle mahdollisuuden keskustella luottamuksellisesti työhön liittyvistä asioista yhdessä työohjaajan kanssa. Tavoitteena on vahvistaa asiakkaan työelämätaitoja, työelämään kiinnittymistä ja siellä pysymistä.
Yrittäjä - kiinnostuitko? Ota yhteyttä! Keskustellaan lisää.
Työnhakija – kiinnostuitko? Ota yhteyttä! Ei haittaa, vaikka sinulla ei olisi vielä tiedossa työ- tai työkokeilupaikkaa. Voimme kartoittaa tilannettasi yhdessä ja etsiä ratkaisuja.