Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Hinkua Etelä-Karjalaan! -hanke tavoittelee ilmastoystävällistä maaseutua

hinku.jpg
24.6.2020 12:00

Vuosien 2020-2022 aikana Etelä-Karjalan maaseudulta etsitään hyviä käytänteitä vähähiilisemmän toiminnan edistämiseksi. Hankkeen toteuttavat Imatran sekä Lappeenrannan seudulliset ympäristötoimet.

Tavoitteena on löytää maaseudun asukkaista aktiivisia henkilöitä kokeilemaan arjessaan uusia ilmastoa huomioivia elintapoja. Hankkeessa paneudutaan myös muun muassa materiaalien kierrätykseen, liikennöintiin sekä uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämiseen. Pilotointien avulla mahdollistetaan uudentyyppistä, vähähiilisempää elinkeinotoimintaa. Työ on osa maakunnan ilmastonmuutoksen torjuntaa. Suomen ympäristökeskus, SYKE, myönsi Etelä-Karjalalle Hinku -maakunta -statuksen marraskuussa 2019.


Yhdessä maaseudun asukkaiden kanssa

Asukkaiden laaja osallistuminen on hyvin tärkeää, jotta voidaan kehittää nykyisiä vähähiilisiä käytäntöjä aiempaa vahvemmin maaseudun asukkaiden näkökulmasta. Tätä työtä varten koko maakunnasta haetaan 30 vapaaehtoista perhettä, jotka haluavat vähentää omaa hiilijalanjälkeään ja jakaa hyväksi havaitsemiaan käytäntöjä.  
 
Vapaaehtoisille asukkaille järjestetään koulutusta ja heidän hiilijalanjälkensä lasketaan sekä kokeilujakson alussa että lopussa. Asukkaat voivat itse valita itselleen sopivimmat toimenpiteet. Toiminta on jatkoa Lappeenrannassa jo toteutetulle Greenreality -kodit toiminnalle. Nyt myös muiden kuntien asukkaiden on mahdollista lähteä helposti mukaan.  
 
Hankkeen vetäjä Anna-Maija Wikström Imatran seudun ympäristötoimesta kertoo maaseudun ilmastoedelläkävijöiden haun avautuvan heinäkuussa.  
 
-Vapaaehtoisia kerätään avoimella haulla eli mukaan voi ilmoittautua, kun aika on itselle siihen sopiva. Kokeilujakso kestää yli vuoden ja neuvontaa järjestetään joustavasti sitä mukaa kun kotitalouksia saadaan mukaan toimintaan.  
 

Nettisivut: www.imatra.fi/HinkuaEteläKarjalaan  

Lisätietoja: Hankevetäjä Anna-Maija Wikström, Hinkua Etelä-Karjalaan! -hanke 
puh. 020 617 4320, anna-maija.wikstrom@imatra.fi 
Imatran kaupunki/ Imatran seudun ympäristötoimi