Etusivu / Palvelut / Opetus ja koulutus / Kansalaisopisto

 

SAM_1912.jpg

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto toimii Kivijärven toimintakeskuksessa, kouluilla ja kunnan muissa kiinteistöissä. Opetusta annetaan noin 50 ryhmässä. Opiskelijoita on vuositasolla ollut noin 350. Opiston toiminta koetaan erittäin tärkeäksi paikkakunnalla. Rautjärven kansalaistopistossa annetaan myös kuvataiteen perusopetusta, joka on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää opetusta.

Ryhmän ensimmäisellä kokoontumiskerralla ilmoittaudutaan opettajalle. Osaan ryhmistä vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, jolloin paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika on kerrottu kurssitietojen kohdalla.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Ryhmän ensimmäisellä kokoontumiskerralla ilmoittaudutaan opettajalle. Osaan ryhmistä vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, jolloin paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika on kerrottu kurssitietojen kohdalla.

Ennakkoilmoittautuminen kevään 2018 kursseille alkaa 11.12.2017 klo 8.30.

Uudessa opintoryhmässä tulee olla vähintään 6 osallistujaa ja jatkoryhmässä 5 osallistujaa, jotta ryhmän toiminta voi alkaa tai jatkua. Kun opiskelijoiden määrä jää kolmena peräkkäisenä kertana alle em. opiskelijamäärän, ryhmän toiminta päättyy.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen

Kaikki opintomaksut laskutetaan opiston toimistosta kurssien alkamisen jälkeen. Jos opintoryhmän keskeytyminen on opiskelijasta itsestään johtuvaa, ei perittyä opintomaksua palauteta. Peruuttamattomista kurssipaikoista veloitetaan koko kurssin hinta. Kurssimaksu on 30-80€ riippuen kurssin tuntimäärästä.

Kausimaksu on 100€. Sen maksanut voi osallistua kursseille rajoituksetta toimintakauden aikana. Kausimaksu ei kata mahdollisia tarvikemaksuja. Kausimaksu on henkilökohtainen.

  • Verkkoasiointi
  • Puhelinasiointi

Hellewi

Sähköinen ilmoittautuminen Rautjärven kansalaisopiston kursseille.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Kansalaisopiston toimisto

Kansalaisopiston toimisto

Lisää tietoa
+358 401814013

Sivistysjohtaja

Hyvinvointipalveluiden toimialajohtaja

Lisää tietoa
+358 407002941

Palvelupisteet

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto toimii Kivijärven toimintakeskuksessa, kouluilla ja kunnan muissa kiinteistöissä.

Simpeleentie 40, 56800 SIMPELE

Aukioloajat

Ma - Pe: 09.00 - 15.00

Kaikki tiedot

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Laki vapaasta sivistystyöstä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980632

Työvuosi ja loma-ajat

Lukuvuosi 2017 - 2018

Syyslukukausi 21.8.-3.12.2017

Kevätlukukausi 8.1.-13.5.2018

Syysloma 23.-29.10.2017 (vko 43)

Talviloma 26.2.-4.3.2018 (vko 9)

Itsenäisyyspäivänä ja vapunpäivänä ei ole opetusta.

Takaisin ylös