Etusivu / Palvelut / Asuminen / Vuokra-asunnot

 

Asuminen.jpg

Vuokra-asunnot

Kunnan vuokra-asunnot

Kunnassa on käytössä jatkuva asuntojen hakumenettely eli asukasvalintoja tehdään välittömästi irtisanomisten tapahduttua seuraavassa asukasvalintatoimikunnan kokouksesssa.

Asuntohakemus on voimassa hakemuksen jättöpäivästä alkaen kerrallaan 3 kuukautta ja enintään vuoden. Kunnalle jätetty hakemus välitetään hakijan toiveiden mukaisesti eri taloyhtiöille odottamaan vapautuvaa asuntoa.

Rautjärven kunnassa on vanhusten vuokrataloasuntoja Simpeleellä 16 kpl ja Rautjärven asemanseudulla 25 kpl. Asunnot ovat pieniä 28-30 m2 yksiöitä.

Kunnan palveluasuntoja ja tehostetun palvelujen asuntoja on yhteensä 47 huoneistoa, joista 42 sijaitsee Viipurinkatu 6:ssa ja 5 Keppelikodissa.

Kunnan vuokra-asuntojen ja Rautjärven vuokratalojen vuokravakuutena on yhden kuukauden vuokraavaa vastaava määrä pankkitalletuksena. Vuokrasuhteen alkaessa vuokralaiselta peritään yhden kuukauden vuokraa vastaava vuokravakuus, joka on vakuutena vuokranmaksulle ja asunnossa vuokrasuhteen päättyessä mahdollisesti muuten kuin asunnon normaalin kulumisen vuoksi tehtäville korjauksille. Muu osa vuokravakuudesta palautetaan vuokrasuhteen päättyessä.

Kunnan ja vuokratalojen asuntoihin vuokralle tulevat asukkaat voivat myös avata itse vuokravakuustilin omasa tilipankissaan ja toimittavat panttaussitoumuken ennen vuokrasopimuksen solmimista vuokranantajalle. Vuokravakuus ei ole vuokraennakkoa

Vesimaksuennakko 21,20 euroa/henkilö 1.1.2016 alkaen. Vesimaksu tasoitetaan kerran vuodessa vesimittareiden kulutuksen mukaisesti.

Autopaikkamaksu 6,00 euroa/paikka talvikuukausilta.

Sähkösopimuksen asukas tekee itse enenrgiatoimittajan kanssa esim. Parikkalan Valo Oy / Imatran Seudun Sähkö Oy.

Asuntoa haetaan pääsääntöisesti sähköisen asiointipalvelun kautta.

Huoneistohakemuksen voi myös tehdä Rautjärven kunnan asuntohakemuslomakkeelle tai valtakunnallisella lomakkeella YM34.

Hakemukseen on liitettävä: kaikkien työssäkäyvien huoneistoon muuttavien palkkatodistukset bruttokuukausiansiosta työnantajalta, verotodistukset kaikilta huoneistoon muuttavilta yli 18-vuotiailta, todistus eläkkeen määrästä (brutto €/kk), selvitys omaisuuden käyvästä arvosta, jos omaisuutta on ja muut mahdolliset todistukset.

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Verkkoasiointi

Rautjärven verkkoasiointipalvelu

Verkkoasiointipalveluun on koottu kunnan sähköiset palvelut. Sähköisten palvelujen käyttäminen on maksutonta.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Puhelinasiointi

Hyvinvointisihteeri

Hyvinvointisihteeri Pipsa Vuorela

Lisää tietoa
Puh. +358 40 1814026

Vuokratalojen toimitusjohtaja

Vuokratalojen toimitusjohtaja Pasi Kautto

Lisää tietoa
Puh. +358 40 029928

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Laskutusosoite

Rautjärven Vuokratalot Oy
(tilaavan yksikön tai tilaajan nimi)
PL 767
00026 BASWARE

Verkkolaskun vastaanotto

Nimi: Rautjärven Vuokratalot Oy
Verkkolaskuosoite: 003708498122
OVT-tunnus: 003708498122
Operaattori: Basware Oyj
Välittäjän tunnus: BAWCFI22

Takaisin ylös