Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Ritakosken tie suljettu padonpurkutyön ajaksi joulukuulle asti

Ritakoski_kiertotie_2023.png
18.7.2023 14.00

Ritakoskella padonpurkutyöt alkavat ja VT6n liittymä Ritakoskentielle suljetaan töiden ajaksi. Töiden on arvioitu kestävän joulukuun puoliväliin asti.

Vuorossaan viimeinen, eli Ritakosken padonpurkuprojekti on käynnistymässä. Kosken ennallistus toteutetaan samalla periaatteella kuin aiemmin Kangaskoskella ja Lahnasenkoskella ja koski muotoillaan vaelluskaloille ja kutualueeksi sopivaksi. Työn pääurakoitsijana on Destia Oy.


Retkeilijöille tulee näköalapaikat ja uusi silta kuten Lahnasenkoskella. Esteetön polkuyhteys kevyenliikenteenväylältä Ritakoskelle rakennetaan VT6:n alitse. 

Työmaan valmistelut alkavat tällä viikolla, jolloin Ritakoskentie suljetaan VT6:n suunnalta koko urakan ajaksi. Työmaa valmistuu joulukuuhun mennessä. Siihen asti kaikki ulkopuolinen liikkuminen Ritakosken alueella on kielletty.

Kangaskoskelle ja Lahnasenkoskelle pääsee Kangaskoskentien kautta, Lahnasenkoskelle Kangaskoskelta Ritakoskentietä ajaen. Myös Lahnasentie on taas kunnostettuna käytössä Änkilänsalon puolella.

Retkeilijöiltä pyydetään kärsivällisyyttä - se tullaan palkitsemaan upealla uudella koskella ja uudistuneilla retkeilypalveluilla, joiden avaamisesta ilmoitetaan aikanaan.