Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Avoimet kunnan työpaikat - työllisyyskoordinaattori ja varhaiskasvatuksen resurssityöntekijä

Rautjärvi_logo_reunoilla.png
4.1.2022 13.00

Rautjärvellä ennakoidaan jo kunnille siirtyvää työllisyyden hoitoa palkkaamalla oma työllisyyskoordinaattori. Lisäksi varhaiskasvatuksen yksiköihin haetaan kiertävää resurssityöntekijää.

Rautjärven kunta hakee työllisyyskoordinaattoria ajalle 1.1.2022 - 31.12.2023.

Työllisyyskoordinaattorin tehtävänä on mm. kunnan työllistämisen koordinointi, työllisyystoiminnan kehittäminen ja toteutus, yhteistyö työllisyydenhoidon verkostojen kanssa, työllistämisen toimistotyöt ja työllistämisen määrärahan seuranta.

Työllisyyskoordinaattori kartoittaa kunnan ja yritysten tarpeet ja mahdollisuudet järjestää palkkatuella työtä tai muita aktivointitoimia. Lisäksi työllisyyskoordinaattori tehtävä on seurata lainsäädännön muutoksia ja samalla jo tässä vaiheessa kehittää yhteistyötä seudun muiden kuntien kanssa.

Työllisyyskoordinaattorin kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto (sosionomi amk tai vastaava) ja aikaisempi työkokemus työllisyydenhoidon tehtävistä. Työllisyyskoordinaattorilta edellytetään erinomaisia yhteistyö ja vuorovaikutustaitoja. Lisäksi edellytetään asiakaspalvelutaitoja ja kykyä toimia erilaisten ihmisten ja verkostojen kanssa.

Ajokortti ja oman auton käyttö on välttämätön.

Palkkaus määräytyy KVTES:n mukaisesti. Työaika on toimistotyöaika.
Tehtävään valittavalla on 6 kk:n koeaika. Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Tehtävän vastaanotto on 1.1.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Haku on ehdollinen kunnes kunnanvaltuusto hyväksyy 13.12.2021 talousarvioon tehdyt toiminnan muutokset työllisyysasioiden osalta.

Hakuaikaa on jatkettu ja haku päättyy 20.1.2022 klo 15.00. Aiemmat hakemukset otetaan huomioon.

Kuntarekryyn tästä

 

 

 

 

Haemme myös ajalle 1.1. 2022 - 31.12.2023 kiertävää varhaiskasvatuksen resurssityöntekijää, joka on innostunut työstään ja haluaa toteuttaa ja kehittää laadukasta varhaiskasvatusta pienessä kunnassa. Varhaiskasvatuksen resurssityöntekijä toimii kunnan kolmessa alle esiopetusikäisten varhaiskasvatuksen ryhmässä.

Varhaiskasvatuksen resurssityöntekijältä odotamme joko varhaiskasvatuksen opettajan tai sosionomin pätevyyttä.

Arvostamme hyvää yhteistyötä työkavereiden sekä huoltajien kanssa. Yhteistyötä huoltajien kanssa ylläpidetäänkin säännöllisillä tapaamisilla ja keskusteluilla sekä lapsen henkilökohtaisen varhaiskasvatussuunnitelman jatkuvalla kehittämisellä ja arvioinnilla.

Toivomme että sinulla on vahva pedagoginen työote, myönteinen ja aktiivinen asenne, hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky kohdata lapset aidosti. Arvostamme avointa ja kehittämismyönteistä ajattelua sekä halua toteuttaa hyvää tiimityötä.

Tarjoamme sinulle mukavan työpaikan "hyvän työilmapiirin kunnassa". Sinulla on mahdollisuus kehittymiseen ja täydennyskoulutukseen, ja saat työhösi tarvitsemaasi tukea. Toivomme, että voisit aloittaa mahdollisimman pian.

Kelpoisuusehtona on varhaiskasvatuslain (540/2018) mukainen kelpoisuus.

Virkaan valitun on esitettävä lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote.

Työ on kokoaikainen. Palkkaus määräytyy OVTES/KVTES:n mukaan. Koeaika on kuusi kuukautta.

Hakuaikaa on jatkettu ja haku päättyy 24.1.2022 klo 15.00. Aiemmat hakemukset otetaan huomioon.

Kuntarekryyn tästä