Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Tiedote - MieKaSo – Miettilän Kasarminkankaan sotahistoriakeskus -hanke käynnistymässä

Kuntala_pakattu kuva.jpg
17.2.2021 16:44

Sotahistoriaan liittyvät hankkeet ja kehittämistoimet ovat nosteessa valtakunnallisellakin tasolla. Näin on myös Rautjärvellä, jossa panostetaan tällä hetkellä erityisesti Miettilässä sijaitsevan Kasarminkankaan kehittämiseen. Rautjärven kunnan omistuksessa oleva Komppaniapäällikön talo, joka kulkee puhekielessä “Kuntalan” nimellä, on saamassa uuden elämän sotahistoriakeskuksena.

Talo kunnostetaan ja restauroidaan siten, että siellä voidaan jatkossa pitää luentoja ja esityksiä bussilastilliselle ihmisiä kerrallaan. Luentosalin oheen tulevat näyttelytilat, joihin on siirtymässä tällä hetkellä alueen “Terveystalossa” sijaitseva kotiseutunäyttely. Keskukseen tehdään tutkijanhuone, johon voidaan koota alan kirjallisuutta. Lisäksi rakennukseen remontoidaan uudet keittiötilat ja inva-WC. Esteettömyyttä tukee myös rakennettava invaluiska.

Hanke toteutetaan 01.01. – 31.12.2021 välisenä aikana.

Tämän kunnostushankkeen arvioitu kokonaisbudjetti on 140 100 euroa. Etelä-Karjalan Kärki-LEADER on myöntänyt hankkeeseen Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tukea 84 060 euroa.