Rautj 01.JPG

Rautjärvi

Ajankohtaista

Simpeleen tekonurmen käyttö väliaikaisena pysäköintialueena

13.6.2018 13:00

Suurimmat ongelmat tekonurmen käytössä pysäköintialueena ovat kentälle auton renkaissa kulkeutuvat epäpuhtaudet ja autojen renkaiden kääntäminen paikoillaan. Epäpuhtauksia pyritään ennaltaehkäisemään kentän sisääntuloihin asennettavilla ”kynnysmatoilla”, joiden tarkoituksena on kerätä suurimmat epäpuhtaudet auton renkaista. Loput puhdistetaan tapahtuman jälkeen viimeistään huollon yhteydessä. Paikallaan renkaiden kääntämistä tai ”ruovittamista” pyritään ehkäisemään pysäköinnin ohjauksen yhteydessä tiedottamalla pysäköitsijöitä ko. asiasta. Mikäli nurmeen kuitenkin tulee paikallisia vaurioita, korjataan ne vuosihuollon yhteydessä.

Tekonurmella on laajennettu takuu (5 vuotta), eikä käyttö pysäköintialueena poista takuuta (varmistettu toimittaja Saltex Oy:ltä jo ennen rakentamista). Väliaikaisen pysäköinnin jälkeen tehdään tekonurmen takuuhuolto, jossa tehdään takuuseen kuuluvat huollot ja mahdolliset muut korjaukset, mikäli tarvetta ilmenee.

Paloturvallisuus ei ole ongelma, sillä tekonurmi ei ole herkästi syttyvää materiaalia (varmistettu toimittaja Saltex Oy:ltä jo ennen rakentamista). Se saattaa paikallisesti sulaa, mikäli auto esimerkiksi syttyy palamaan.

Tekonurmen pohja kestää henkilöautojen aiheuttaman kuorman. Henkilöautoa suuremmat ajoneuvot ohjataan pysäköintiin muualle.

Virallisen ohjeen mukaan autolla ajo tai pysäköinti nurmella ei ole sallittua ellei siihen myönnetä poikkeuslupaa.

Lisätietoa antaa,
Juho Jylhä
Vs. Tekninen johtaja
040 065 4897
juho.jylha@rautjarvi.fi

Takaisin ylös