Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Rautjärven kunnan COVID-tiedote 12.1.2021

corona-teaser.jpg
12.1.2021 8:00

THL on antanut maskisuosituksen yli 12-vuotiaille. Maskisuositus 6-luokkalaisille ja yläkoululaisille myös Simpeleen koulussa sekä nuorisotiloissa.

KORONAVIRUSTILANNE JA VOIMASSA OLEVAT RAJOITUKSET JA SUOSITUKSET RAUTJÄRVELLÄ

Koronavirustilanne Etelä-Karjalassa

Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella edelleen kiihtymisvaiheessa. Aluehallintovirasto on antanut 30.12.2020 määräyksen, joka kieltää kaikki sisä- tai ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset:

”Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. 

Määräys on voimassa ajalla 1.1.–31.1.2021.”


Lisäksi Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä on päättänyt 29.12.2020 jatkaa voimassa olevia suosituksia 31.1.2021 asti. Suositukset ovat voimassa viranomaisille, väestölle, toiminnan harjoittajille sekä opetuksen järjestäjille:

Yksityistilaisuuksissa henkilömäärä on maksimissaan 10 henkilöä.

Toisen asteen etäopetusta suositellaan jatkettavaksi ainakin 31.1.2021 saakka. Toisen asteen etäopetussuosituksen osalta kunnat tekevät päätöksen itsenäisesti huomioiden mm. alueen tilanteen ja opiskelupaikan koon.

Kasvomaskin vahva käyttösuositus on voimassa kaikissa julkisissa ja yleisissä tiloissa, joukkoliikenteessä sekä toisen asteen opiskelijoilla.

Opetuksen järjestäjille annetaan maskisuositus myös koulukuljetuksissa. Opetuksen järjestäjä huolehtii vastuullaan oleville koulukuljetettaville lapsille ja nuorille maskit. Muut joukkoliikenteessä kulkevat lapset ja nuoret hankkivat maskit itse.

Kirjastojen tapahtumat perutaan ja oleskelutilat, kuten lehtisalit suositellaan suljettavaksi.

Yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta sisä- ja ulkotiloissa suositellaan keskeytettäväksi joukkue- ja kontaktilajeissa kilpaurheilijoita lukuun ottamatta.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua ottaen huomioon 20 henkilön rajaus.

Matkustamista Suomen ja Venäjän sekä alueille, joilla koronatilanne on Etelä-Karjalaa vaikeampi, tulee välttää.

Etätyöhön tulisi siirtyä, jos se tilapäisestikin on mahdollista. Kasvomaskia tulee käyttää myös työpaikalla sekä ruokailu- ja kahvitaukoja porrastaa.

Rautjärven kiihtymisvaiheen rajoitukset ja suositukset

Kokoontumisrajoitukset

Rautjärvellä noudatetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston 20 hengen kokoontumisrajoitusta yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa. Määräys koskee kaikkia sisä- ja ulkotapahtumia, mukaan lukien harrastustoiminta. 

Rautjärvellä ei saa missään olosuhteissa järjestää yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia 1.1 – 31.1.2021. Pienemmissä tilaisuuksissa turvallisuus tulee varmistaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antaman ohjeen mukaisesti.

Vaikutukset kunnan palveluihin

Rautjärven lukio on palannut lähiopetukseen 7.1. alkaen.   

Varhaiskasvatus ja perusopetus jatkavat työskentelyä vallitseva tilanne huomioon ottaen ja tarvittaessa sen muutokseen reagoiden.

Kirjastossa asiakkaiden sisälläoloaika rajoitetaan 15 minuuttiin. Asemankirjastossa yhtäaikainen asiakasmäärä on 5 henkilöä.

Liikunta- ja kuntosalit on avattu 11.1. alkaen. Toiminnan järjestäjän / ryhmänvetäjän tulee huolehtia rajoitusten ja yleisten turvallisuusohjeiden noudattamisesta.

Ulkoliikuntapaikoilla tulee noudattaa 20 henkilön kokoontumisrajoitusta.

Lasten koulupäivän aikainen ja -jälkeinen ryhmätoiminta voi jatkua. Ohjaajat vastaavat ryhmäkokojen pysymisestä sallitulla tasolla.

Nuorisotoimi jatkaa toimintaa ottaen huomioon kokoontumisrajoitukset.

Kunnantalon ovet ovat toistaiseksi kiinni. Sisään pääsee soittamalla asiointipisteeseen tai asianomaiselle henkilölle.

Kunnan toimipisteiden asiakkaiden ja toimipisteen ulkopuolisten työntekijöiden tulee käyttää maskia. Kunnan työntekijöiden tulee käyttää maskia asiakkaiden luona.

Kunnan luottamushenkilötoimielinten päätöskokoukset kokoontuvat normaalisti. Kokouksissa tulee noudattaa riittäviä etäisyyksiä sekä käytettävä kasvomaskia ja käsihuuhdetta. Kokoustarjoiluista pidättäydytään tartuntariskin vähentämiseksi.

Muut kokoukset ja palaverit tulee ensisijaisesti pitää etäyhteyksillä.

Kunnan työntekijät jatkavat etätyöskentelyä mahdollisuuksien mukaan.


Rautjärvellä 5.1.2021

Rautjärven kunta
valmiusjohtoryhmä