Etusivu / Ota kantaa -päihdetilannekysely

 

Hiitolanjoki M-real ja Simpele 10A44-0069 (Suomen Ilmakuva Oy).jpg

Ajankohtaista

Kaikki Rautjärven kunnan ajankohtaiset uutiset

Ota kantaa -päihdetilannekysely

1.11.2018 9:00

Kysely toteutetaan Etelä-Karjalan kunnissa 1.- 30.11.2018

Kysely on osa Pakka-toimintamallia, jota Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) ehkäisevä päihdetyö toteuttaa yhteistyössä kuntien kanssa. Kyselyllä selvitetään eteläkarjalaisten näkemyksiä päihteisiin, tupakkaan ja rahapeleihin liittyen sekä kysytään kuntalaisten mielipiteitä päihdehaittojen vähentämisen keinoista. Kyselyyn on lisätty muutama kysymys huumausaineista ja niiden saatavuudesta Etelä-Karjalassa. 

 

Päihdetilannekysely toteutetaan kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa ja se on tarkoitettu kaikille kuntalaisille. Kysely toteutetaan nettikyselynä, johon pääsee kuntien ja Eksoten kotisivuilta http://www.eksote.fi/terveyspalvelut/hyvinvoinnin-ja-terveyden-edistaminen/ehkaiseva-paihdetyo/

 

 

Suora linkki päihdetilannekyselyyn on: https://bit.ly/2ygVZPM

 

 

Päihdetilannekyselyn tuloksia käytetään Pakka-toimintamallin kehittämiseen sekä ehkäisevän päihdetyön suunnitteluun ja toteuttamiseen Etelä-Karjalassa. Vastaava kysely on toteutettu vuonna 2016 Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

 

Pakka-toimintamallin tavoitteena on ehkäistä alkoholi-, tupakka- ja rahapelihaittoja, jotka vaikuttavat heikentävästi ihmisten terveyteen, sosiaalisiin suhteisiin, talouteen sekä työelämään. Ehkäisevä päihdetyö kohdistuu yksittäisen ihmisen lisäksi elinympäristöön sekä yhteisöön. Huomiota kiinnitetään elinkeinon vastuulliseen toimintaan, tukemalla muun muassa vähittäismyynnin ja anniskelun ikärajavalvonnan toteuttamista.

 

 

Lisätietoja: Minna Piirainen, ehkäisevän päihdetyön suunnittelija, Eksote, puh. 040 651 3718  minna.piirainen@eksote.fi


Tiedostot

Takaisin ylös