Etusivu / Osallistu ja vaikuta - kuntalaiskyselyt

 

Hiitolanjoki M-real ja Simpele 10A44-0069 (Suomen Ilmakuva Oy).jpg

Ajankohtaista

Kaikki Rautjärven kunnan ajankohtaiset uutiset

Osallistu ja vaikuta - kuntalaiskyselyt

UlkoisetPalvelut.jpg
26.6.2019 12:00

Kaikkien kyselyihin vastanneiden kesken arvotaan 2 x Miettilä -menu kahdelle henkilölle.

Rautjärven kunnan on tehtävä merkittäviä sopeuttamistoimia, jotta kunnan talous saadaan tasapainoon vuonna 2021.Tavoitteeseen pääseminen tarkoittaa suuria muutoksia, joilla on vaikutusta myös kuntalaisten elämään. Muutokset pyritään suuntaamaan siten, että taloudelliset tavoitteet saavutetaan, mutta vältetään merkittävät negatiiviset vaikutukset ja turvataan kunnan elinvoiman kehittäminen tulevaisuudessa.

Eri toimenpiteiden vaikutusten arvioimiseksi Rautjärven kunta järjestää erilaisia tiedotustilaisuuksia ja sidosryhmätapaamisia, joissa valmisteltavia muutoksia esitellään sekä kerätään arvioita niiden vaikutuksista. Kuntalaisilla on suora mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa päätöksentekoon mm. erilaisten kyselyiden avulla. Kuntalaiset voivat kertoa näkemyksistään eri asioiden merkityksestä ja niissä mahdollisesti toteutettavien muutosten vaikutuksesta arkielämän sekä kunnan elinvoiman säilyttämiseen.

Kunnan nettisivuilla on julkaistu ensimmäinen kuntalaisille suunnattu kysely, joka koskee liikenneväyliä, puistoja, yleisiä alueita ja liikuntapaikkoja. Seuraava heinäkuun puolessavälissä aukeava kysely koskee kunnan kulttuuri- ja liikuntatoimea. Heinäkuussa tehdään myös katugallup, jossa kysellään kuntalaisten mielipiteitä mm. matkailuasioista.

Asian etenemistä voi seurata Rautjärven kunnan kotisivuilta: www.rautjarvi.fi/fi/paatoksenteko/osallisuus-ja-vaikuttaminen Kotisivuilla julkaistaan mm. kyselyjen tuloksia ja muita aiheeseen liittyviä ajankohtaisia asioita.

Toivomme aktiivista osallistumista ja rakentavaa kansalaiskeskustelua. Kaikkien kyselyihin vastanneiden kesken arvotaan 2 x Miettilä -menu kahdelle henkilölle.

Lisätietoja:
kunnanjohtaja Harri Anttila, p. 0400 559 034
hallintojohtaja Outi Örn, p. 040 354 0292
Takaisin ylös