Rautj 01.JPG

Rautjärvi

Ajankohtaista

Kutsutaksikokeilu Rautjärvellä

kutsutaksi.png
17.11.2017 14:00

Rautjärvellä kokeillaan kolmen kuukauden ajan kutsutaksia, joka palvelee erityisesti asiointimatkalaisia Imatralle.

Kutsutaksin tilauslomake

Kutsutaksilla pääsee joulukuun alusta lähtien joka tiistai Rautjärveltä Imatralle ja takaisin kolmen kuukauden ajan. Taksi lähtee Simpeleen keskustasta klo 10:00, ja paluukyyti lähtee Imatralta klo 14:00. Pilotin tarkoituksena on selvittää kutsutaksipalvelun tarve ja toimivuus alueella. Jos kysyntää on, palvelu mahdollisesti jatkuu myöhemmin. Pilotista saadaan hyvää tietoa, jonka pohjalta kutsutaksia on mahdollista kehittää.


Pilotin aikana matkat maksavat 10 € suuntaansa, joten kustannukset ovat vain murto-osan tavallisesta taksikyydistä. Kaikki kyytiä tarvitsevat voivat käyttää palvelua pilotin aikana tilaamalla kutsutaksin edellisenä päivänä klo 15.00 mennessä. Taksin voi tilata netistä, mobiilisti tai perinteisesti soittamalla. Kyyti toteutuu aina, kun yksikin asiakas on tilannut kyydin.


Taksi ajaa joka toinen tiistai itäreittiä (pariton viikko, aloitus 5.12.) ja joka toinen tiistai länsireittiä (parillinen viikko, aloitus 12.12.). Itäreitti lähtee Simpeleeltä ja kulkee Laikon, Pajarin, Miettilän, Purnujärven ja Rautjärven aseman kautta Imatralle. Länsireitti lähtee Simpeleeltä ja kulkee Änkiläntien ja Saunasopentien kautta ja noutaa asiakkaita tarvittaessa myös Latvajärveltä ja Rautjärven Asemanseudulta. Jos joltakin alueelta ei ole ilmoittautunut asiakkaita kyytiin, niin silloin reitti ja matka-aika lyhenee. Liikennöinnin hoitaa Taxikko Oy, jonka auto on merkitty Kutsutaksi-logolla.

Pilotti on osa Etelä-Karjalan liiton toteuttamaa laajaa Etelä-Karjalan MaaS –hanketta. Rautjärven kutsutaksipilottia ovat maakuntaliiton lisäksi kehittäneet Rautjärven kunta, WSP Finland Oy ja Good Sign Oy. Kehitysvaiheessa on pidetty asukastyöpaja sekä tehty yhteistyötä taksin kanssa.

Taksin voi tilata kunnan nettisivun kautta tai puhelimitse Rautjärven kunnan yhteispalvelupisteestä (puh. 040 564 3589). Kuljetus pitää tilata edellisenä päivänä klo 15:een mennessä. Kunnan nettisivuille tulee lisätietoa kutsutaksipalvelusta. Pilotti alkaa 1.12. ja kestää helmikuun 2018 loppuun saakka.
Lisätietoja kutsutaksikokeilusta Rautjärven kunnan yhteispalvelupisteestä puh. 040 564 3589.

Kutsutaksi-kokeilun yhteydessä Rautjärvellä järjestetään opastusta eri mobiililaitteiden ja -sovellusten käytöstä. Opastustilaisuudet järjestetään seuraavasti:
21.11.2017 klo 13–15 Rautjärven pääkirjasto
8.12. 2017 klo 10–12 Asemankirjasto
23.1.2018 klo 10–12 Rautjärven pääkirjasto
13.2.2018 klo 10–12 Rautjärven pääkirjasto

Tilaisuuksissa opastetaan Kutsutaksin tilaamista mobiililaitteiden ja -sovellusten avulla. Samalla annetaan opastusta myös terveyspalvelujen, kuten Kanta.fi ja Hyvis.fi -verkkopalvelujen käytöstä. Tilaisuuksiin pyydetään ottamaan mukaan oma älypuhelin tai tabletti, mikäli sellainen on. Mukaan on hyvä varata myös pankkitunnukset, koska niitä tarvitaan terveyspalvelujen (Kanta.fi ja Hyvis.fi) käyttöön tutustumisessa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille, eikä niihin tarvitse ilmoittautua. Koulutuksen yhteistyökumppanit ovat Etelä-Karjalan liitto, Rautjärven kunta ja Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy SOCOMin ”Osalliseksi tietoyhteiskunnasta” (Osku) –hanke.

Lisätietoja koulutuksesta antaa Etelä-Karjalan liiton liikenneasiantuntija Sonja Tynkkynen, puh. 040 681 7163, sonja.tynkkynen@ekarjala.fi.


Tiedostot

Takaisin ylös