Rautj 01.JPG

Rautjärvi

Ajankohtaista

Korjausavustustusten hakeminen ARAsta vuonna 2018

27.12.2016 12:00

Vuoden 2017 alusta voimaan tulleen korjausavustuslain myötä korjausavustusten myöntäminen on siirtynyt kunnista ARAan (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus). Käytännössä tämä tarkoittaa, että hakemus jätetään ARAan, ARA tekee avustuspäätöksen ja hoitaa avustusten maksamisen.

Uudessa laissa myönnetään vain ikääntyneiden ja vammaisten asuntojen korjausavustusta, avustusta jälkiasennushissin rakentamiseen sekä esteettömyysavustusta. Avustusmuotojen määrä vähenee ja selkeytyy.

Asiakas voi hakea korjausavustuksia digitaalisesti kirjautumalla ARAn verkkosivuilla (ara.fi) verkkoasiointiin. Tavoitteena on, että mahdollisimman suuri määrä avustushakemuksia pystyttäisiin käsittelemään sähköisessä järjestelmässä, jolloin hakemusten käsittely nopeutuu ja asiakkaan mahdollisuus seurata hakemustaan paranee. Henkilöasiakkaat voivat edelleen jättää avustushakemuksensa paperisena.

Avustusten tarkemmat ohjeet, lomakkeet ym. avustuksia koskevat tiedot löytyvät ARAn verkkosivuilta http://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Korjausavustukset .

Kunta hoitaa loppuun aikaisempina vuosina myönnetyt korjausavustukset.
Takaisin ylös