Rautj 01.JPG

Rautjärvi

Ajankohtaista

Korjausavustukset siirtyvät kunnilta ARAan vuoden 2017 alusta

27.12.2016 12:00

Vuoden 2017 alusta voimaan tulevan korjausavustuslain myötä siirtyy korjausavustusten myöntäminen kunnista ARAan (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus). Käytännössä tämä tarkoittaa, että hakemus jätetään ARAan, ARA tekee avustuspäätöksen ja hoitaa avustusten maksamisen.

Uudessa laissa myönnetään vain ikääntyneiden ja vammaisten asuntojen korjausavustusta, avustusta jälkiasennushissin rakentamiseen sekä esteettömyysavustusta. Avustusmuotojen määrä vähenee ja selkeytyy.

Asiakaspalvelun parantamiseksi ARAssa otetaan käyttöön helmikuussa 2017 verkkoasiointi. Asiakas voi hakea korjausavustuksia digitaalisesti kirjautumalla ARAn verkkosivuilla (ara.fi) verkkoasiointiin. Tavoitteena on, että mahdollisimman suuri määrä avustushakemuksia pystyttäisiin käsittelemään sähköisessä järjestelmässä, jolloin hakemusten käsittely nopeutuu ja asiakkaan mahdollisuus seurata hakemustaan paranee. Henkilöasiakkaat voivat edelleen jättää avustushakemuksensa paperisena.

Avustusten tarkemmat ohjeet, lomakkeet ym. avustuksia koskevat tiedot löytyvät ARAn verkkosivuilta http://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Korjausavustukset .

Kunta hoitaa loppuun aikaisempina vuosina myönnetyt korjausavustukset.
Takaisin ylös