Siirry sisältöön
Ajankohtaista

Kaukolämpö- ja vesihuoltoverkostojen saneeraukset 2021

IMG_20210520_142549.jpg
5.10.2021 15:00

Simpeleen Lämpö Oy ja Rautjärven Vesi saneeraavat kaukolämpö- ja vesihuoltoverkostoja loka- ja marraskuussa

Simpeleen Lämpö Oy ja Rautjärven Vesi saneeraavat kaukolämpö- ja vesihuoltoverkostoja Simpeleellä. Molempien saneerauksien kaivuutöiden aloitukset ajoittuvat viikolle 41.

Simpeleen Lämpö Oy:n kaukolämpöverkoston saneeraukset 2021

Kaukolämpöverkon saneerausta tehdään Kenraalintiellä ja Reinikaisenkadulla. Työt alkavat maanantaina 11.10.2021 ja niiden on tarkoitus valmistua 19.11.2021 mennessä. 
Kenraalitiellä uusitaan kaukolämmön runkolinjaa n. 210 metriä välillä Ilmarinkatu 10 – Ilmarinkatu 18. Samassa yhteydessä uusitaan myös kiinteistöjen talolinjat (Ilmarinkatu 10, 12, 16, 18 ja 20). 

Reinikaisenkadulla runkolinjaa uusitaan n. 108 metriä Roukonmäen suunnasta alkaen ja päättyen Reinikaisenkatu 15 kiinteistön kohdalle. Reinikaisenkadulla ei ole tarkoituksena uusia talolinjoja.

Kuva: Kenraalintien kaukolämpöverkon saneeraus                      Kuva: Reinikaisenkadun kaukolämpöverkon saneeraus

Saneeraukset aiheuttavat hetkellisiä katkoja lämmöntoimituksiin ja muutoksia liikennejärjestelyihin alueilla. Kaukolämmön toimituskatkoista tiedotetaan erikseen niitä kiinteistöjä, joita ne koskevat. Kiinteistöjen piha-alueet ennallistetaan urakan aikana sekä tarkastetaan ja tarvittaessa korjataan keväällä 2022.

Simpeleen Lämpö Oy pahoittelee saneerauksista aiheutuvaa haittaa.

Rautjärven Veden vesihuoltoverkoston saneeraukset 2021

Rautjärven Vesi saneeraa vesihuoltoverkostoa Torikadulla. Työt alkavat myös viikolla 41 (11.10) ja niiden on tarkoitus valmistua marraskuun 2021 loppuun mennessä. Saneerauksessa uusitaan runkovesijohtoa yhteensä n. 250 metriä Viinasenkadun liittymästä Torikadun päähän. Samassa yhteydessä korjataan alueen runkoviemäriä. 

Kuva: Torikadun vesihuoltoverkoston saneeraus

Kiinteistöjen talovesijohdot liitetään uuteen runkolinjaan. Alueen asukkailla on samassa yhteydessä ja omalla kustannuksellaan mahdollisuus uusia kiinteistönsä talovesijohto. Talolinja kannattaa uusia, mikäli vanha linja on rautaputkea. Rautjärven Vesi tuo vesijohdon liittymispisteen kiinteistön rajalle, josta eteenpäin mahdollinen talovesijohdon uusiminen kuuluu asiakkaalle. Mikäli haluatte uusia talovesijohtonne, voitte olla yhteydessä Juho Jylhään (puh. 0400654897 tai juho.jylha@rautjarvi.fi). 

Saneeraukset aiheuttavat hetkellisiä katkoja veden toimitukseen ja muutoksia liikennejärjestelyihin alueella. Veden jakelukatkoista tiedotetaan erikseen niitä kiinteistöjä, joita ne koskevat. Katualueet ja kiinteistöjen piha-alueet ennallistetaan urakan aikana sekä tarkastetaan ja tarvittaessa korjataan keväällä 2022.
Rautjärven vesi pahoittelee saneerauksesta aiheutuvaa haittaa.

Terveisin 

Simpeleen Lämpö Oy ja Rautjärven Vesi