Etusivu / Palvelut / Varhaiskasvatus / Päivähoito

 

ESIOPETUS 2011-2012 456.jpg

Päivähoito

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Rautjärven kunnan varhaiskasvatuksessa on jatkuva hakumenettely. Lapsen vanhempien tai muiden huoltajien, jotka haluavat lapsensa varhaiskasvatukseen, on haettava sitä viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon alkamista, mikäli hoidon tarve tiedossa.

Mikäli päivähoidon tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai paikkakunnalle muutosta, eikä hoidon tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Varhaiskasvatukseen haetaan Rautjärven verkkoasiointipalvelun kautta. Ellei sähköisen hakemuksen täyttäminen ole mahdollista, voi hakemuslomakkeita kysyä kunnantalon yhteispalvelupisteestä.

Varhaiskasvatustoimistossa ollaan paikalla sopimuksen mukaan, aika on hyvä sopia etukäteen puhelimitse tai sähköpostilla.

 

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.3.2017 alkaen.pdf
Perhepäivähoito
Simpeleen keskustan lähituntumassa toimii kaksi kunnallista, omassa kodissaan työskentelevää perhepäivähoitajaa. Perhepäivähoitoryhmässä voi olla neljä alle kouluikäistä lasta ja yksi esiopetus- tai kouluikäinen, omat lapset mukaan luettuna.

Perhepäivähoitajat kuuluvat työaikalain piiriin. Työaika muodostuu hoitolasten hoitoaikojen mukaan ja työaikaa tasataan vapaapäivillä, jotka suunnitellaan etukäteen. Varahoitoa järjestetään tarpeen mukaan muissa kunnan varhaiskasvatusyksiköissä.
Päiväkodit
Rautjärven kunnassa toimii kaksi päiväkotia, toinen Simpeleellä ja toinen kunnan eteläpäässä Rautjärven asemanseudulla.

Simpeleen päiväkoti (Lehmuskatu 1 ja Kivijärven toimintakeskus, Simpeleentie 40)

Simpeleen päiväkodissa, Lehmuskatu 1, toimii 0-5 -vuotiaiden ryhmä ja keskitetysti kunnan vuorohoito (yö- ja viikonloppuhoito)

Simpeleen päiväkodin Kivijärven toimintakeskuksen ryhmässä annetaan esiopetusta, ja järjestetään esiopetusikäisten päivähoito. Toimii joskus myös perhepäivähoidon 5 -vuotiaiden varahoitopaikkana.

Päiväkoti Karhunpesä (Rautjärven aseman koulu, Urheilijankatu 9, 56610 Rautjärvi)

Päiväkoti Karhunpesässä toimii kolme ryhmää, 0-3 v. Nallukat, 4-5 v. Mesikämmenet ja esiopetusryhmä Otsot, Otsoissa mukana iltapäivisin myös koululaisten iltapäivätoiminta.

Takaisin ylös