Etusivu / Palvelut / Varhaiskasvatus / Esiopetus

 

ESIOPETUS 2011-2012 456.jpg

Esiopetus

Esiopetus

Lapsella on oikeus saada maksutonta esiopetusta oppivelvollisuutta edeltävänä vuonna. Esiopetusta järjestetään kunnan kahdessa päiväkodissa - kunnan pohjoispäässä Simpeleen päiväkodissa ja Asemanseudulla päiväkoti Karhunpesässä.

Esiopetukseen osallistuvalla lapsella on mahdollisuus käyttää päivähoitopalveluja, jos hän esiopetuksen lisäksi tarvitsee myös päivähoitoa. Esiopetukseen sovelletaan perusopetuslakia ja sen nojalla annettuja säädöksiä. Esiopetus on suunnitelmallista kasvatusta ja opetusta .Esiopetuksen tavoitteena on lapsen kokonaisvaltainen kasvun ja kehityksen tukeminen ja oppimisedellytysten parantaminen ennen kouluikää. Leikki, toiminnalliset työtavat, elämyksellisyys ja kokemuksellinen oppimisympäristö ovat keskeisiä opetusmenetelmiä.

Esiopetuksessa noudatetaan pääsääntöisesti koulujen toiminta-aikoja. Esiopetusta annetaan 700 tuntia vuodessa ja neljä tuntia päivässä

Esioppilailla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen.  Kuljetuksessa noudatetaan samoja periaatteita kuin perusopetuksessa.

 

Yhteystiedot

Esiopetuksen vastaava lastentarhanopettaja

Tuula Pulkkinen
p. 040 181 4019
tuula.pulkkinen@rautjarvi.fi

 

 

 

Takaisin ylös