Etusivu / Palvelut / Ulkoiset palvelut / Yleinen edunvalvonta

 

Aurinko nousee talviaamuna.jpg

Yleinen edunvalvonta

Yleisen edunvalvonnan tavoitteena on valvoa niiden henkilöiden etua ja oikeutta, jotka eivät vajaavaltaisuuden, sairauden tai muun syyn vuoksi voi itse pitää huolta taloudellisista asioistaan.     

Edunvalvontasihteerit hoitavat asiakaspalvelun. Soita siis ensisijaisesti edunvalvontasihteerin numeroon. Jos asia vaatii edunvalvojaa, sihteeri välittää asian. Henkilökohtaiset käynnit toimistossa tapahtuvat ajanvarauksella. Ajat varataan sihteereiltä.

Kuluttajaneuvonta

Kuluttajaneuvonta siirtyi kunnilta valtakunnalliseksi palveluksi, jota hoidetaan keskitetysti osoitteesta www.kuluttajaneuvonta.fi. Palvelua ohjaa Kuluttajavirasto ja kuluttajaneuvonnan toimipisteet sijaitsevat maistraateissa.

Kuluttajaneuvojat päivystävät numerossa 071 873 1901. Tietoa kuluttajakaupan säännöistä, menettelytapaohjeita, valitusmalleja, ajankohtaisia tiedotteita ja tarkempaa tietoa neuvontapalvelusta löytyy verkkopalvelusta www.kuluttajaneuvonta.fi .

Velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonnan tavoitteena on auttaa asiakasta saavuttamaan tasapainoinen talous. Toiminnan lähtökohtana on asiakkaan oman toiminnan ja päätöksenteon tukeminen. Työ perustuu talous- ja velkaneuvontalakiin.

Imatran kaupungin talous- ja velkaneuvonnassa avustetaan imatralaisia, rautjärveläisiä ja ruokolahtelaisia yksityishenkilöitä sopimusneuvotteluissa velkojien kanssa, Takuu-Säätiön takauksen hakemisessa ja velkajärjestelyn hakemisessa tuomioistuimelta. Yksityishenkilöt voivat ottaa yhteyttä myös halutessaan talousneuvontaa. Palvelut ovat maksuttomia.

Talous- ja velkaneuvonta
Imatran kaupungintalo, II kerros
Virastokatu 2
55100 Imatra

Velkaneuvoja Pirkko Pielismaa
p. 020 617 3300
s-posti: pirkko.pielismaa@imatra.fi

Takuu-Säätiön Velkalinjaan voi soittaa kaikkialta Suomesta maksutta ja keskustella nimettömänä kaikista taloudellisiin ongelmiin liittyvistä asioista.

Velkalinjan numero 0800 9 8009, soittoaika ma-pe klo 10.00-14.00.

Takaisin ylös