Etusivu / Palvelut / Ulkoiset palvelut / Oikeudelliset palvelut

 

Aurinko nousee talviaamuna.jpg

Oikeudelliset palvelut

Yleinen edunvalvonta

Yleisen edunvalvonnan tavoitteena on valvoa niiden henkilöiden etua ja oikeutta, jotka eivät vajaavaltaisuuden, sairauden tai muun syyn vuoksi voi itse pitää huolta taloudellisista asioistaan.     

Edunvalvontasihteerit hoitavat asiakaspalvelun. Soita siis ensisijaisesti edunvalvontasihteerin numeroon. Jos asia vaatii edunvalvojaa, sihteeri välittää asian. Henkilökohtaiset käynnit toimistossa tapahtuvat ajanvarauksella. Ajat varataan sihteereiltä.

* * * * * *

HUOM! Parikkalassa ei enää ole edunvalvojaa, vaan lähin toimisto on Imatralla.

Yleinen edunvalvonta
Imatran toimipaikka
Tainionkoskentie 1, 3. krs
PL 5
55101 Imatra
p. 029 56 52782

Virka-aika ma-pe klo 8.00 - 16.15
Puhelinaika ma-pe klo 9.00 - 11.00

Oikeusapu
Oikeusapuun liittyvissä asioissa rautjärveläisiä palvelee Imatran Oikeusaputoimisto.

Toimisto on avoinna arkisin klo 8.00 - 12.00 ja 13.00 - 16.15. Aika asiakasvastaanottoa varten on varattava puhelinnumerosta 029 56 60330. Oikeudellista neuvontaa ei anneta puhelimitse eikä sähköpostitse.

 

Imatran Oikeusaputoimisto
Tainionkoskentie 1, PL 106
55101 Imatra
s-posti: lappeenranta.oikapu@oikeus.fi

Kuluttajaneuvonta

Kuluttajaneuvonta siirtyi kunnilta valtakunnalliseksi palveluksi, jota hoidetaan keskitetysti osoitteesta www.kuluttajaneuvonta.fi. Palvelua ohjaa Kuluttajavirasto ja kuluttajaneuvonnan toimipisteet sijaitsevat maistraateissa.

Kuluttajaneuvojat päivystävät numerossa 071 873 1901. Tietoa kuluttajakaupan säännöistä, menettelytapaohjeita, valitusmalleja, ajankohtaisia tiedotteita ja tarkempaa tietoa neuvontapalvelusta löytyy verkkopalvelusta www.kuluttajaneuvonta.fi .

Velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonnan tavoitteena on auttaa asiakasta saavuttamaan tasapainoinen talous. Toiminnan lähtökohtana on asiakkaan oman toiminnan ja päätöksenteon tukeminen. Työ perustuu talous- ja velkaneuvontalakiin.

Imatran kaupungin talous- ja velkaneuvonnassa avustetaan imatralaisia, rautjärveläisiä ja ruokolahtelaisia yksityishenkilöitä sopimusneuvotteluissa velkojien kanssa, Takuu-Säätiön takauksen hakemisessa ja velkajärjestelyn hakemisessa tuomioistuimelta. Yksityishenkilöt voivat ottaa yhteyttä myös halutessaan talousneuvontaa. Palvelut ovat maksuttomia.

Talous- ja velkaneuvonta
Imatran kaupungintalo, II kerros
Virastokatu 2
55100 Imatra

Velkaneuvoja Pirkko Pielismaa
p. 020 617 3300
s-posti: pirkko.pielismaa@imatra.fi

Takuu-Säätiön Velkalinjaan voi soittaa kaikkialta Suomesta maksutta ja keskustella nimettömänä kaikista taloudellisiin ongelmiin liittyvistä asioista.

Velkalinjan numero 0800 9 8009, soittoaika ma-pe klo 10.00-14.00.

Takaisin ylös