Etusivu / Palvelut / Sivistys, nuoriso ja liikunta / Nuorisotyö / Kansainvälinen työ

 Nuorisotyö.jpg

Kansainvälinen työ

erasmus.jpg 

Rautjärven kunnan nuorisotyössä pyritään kannustamaan nuoria myös Euroopan kansalaisuuteen kasvamisessa. Välineinä tässä toimii mm. Erasmus + ohjelmien avulla toteutettavat kansainväliset hankkeet, joista kuntamme nuorisotyössä on käytössä

• NUORISOVAIHDOT ja
• EUROOPPALAINEN VAPAAEHTOISPALVELU (EVS)

Nuorisovaihto tarkoittaa kansainvälistä nuorten ryhmien tapaamista, jonka suunnittelijana ja rahoituksen hakijana toimivat nuoret itse. Tapaamisten aihe on nuorten ideoima, heitä kiinnostava ja Erasmus + - ohjelman tavoitteisiin vastaava. Vaihdon suunnittelu hakemusprosesseineen vie aikaa ja vaatii sitoutumista, mutta toteutuessaan kansainvälinen vaihtoviikko on takuuvarmasti palkitseva.

Kuntamme eri toimintayksiköissä saatat myös törmätä vapaaehtoispalvelussaan työskentelevään nuoreen täysi-ikäiseen EVS työntekijään. Eurooppalaisia työntekijöitä meillä on ollut mm. yläkoulussa, nuorisopalveluissa ja päiväkodissa. Myös kuntamme nuoria on ollut ulkomailla EVS-työntekijöinä.

Jos kansainvälisyysasiat kiinnostavat, ota yhteyttä
Pipsa Vuorela p.  040 181 4026
lisätietoja myös: www.cimo.fi

 

Rautjärveltä maailmalle

Euroopan Nuorisoviikkoa (ENV2015) vietetään seitsemännen kerran eri puolella Eurooppaa kahden viikon ajan 27.4.–10.5.2015. Teemana on nuorten osallistumisen edistäminen työelämässä ja yhteiskunnassa. Viikon aikana halutaan nostaa nuorten ääntä paremmin kuuluviin, lisätä tietoa eurooppalaisten nuorten elämästä sekä esitellä EU:n nuoriso-ohjelmaa Erasmus+ Youth in Actionia.

Yksi ENV2015 -päätapahtumista on 6.5.2015 Brysselissä järjestettävä korkean tason keskustelutilaisuus, jossa keskitytään tapahtuman teemoihin. Tilaisuuden järjestää EU:n nuorisoasioista vastaava komissaari Tibor Navracsics. Tilaisuus päättyy palkintojenjakoseremoniaan, jossa palkitaan kolme merkittävää Youth in Action ja Erasmus+ -ohjelmien tukemaa hanketta. Euroopan komissio järjestää Euroopan parlamentin Esplanadilla 6.5.2015 näyttelyn, jossa esitellään kaikki jatkoon valitut palkittavat hankkeet. Näyttely on osa Euroopan nuorisofoorumin järjestämää YO!Fest-tapahtumaa.

Suomea tapahtumassa edustaa Rautjärven kunnan kansainvälinen hanke, kunnan nuorisokuraattori Sanna Juvakka ja hankkeeseen osallistunut Henri Heikkinen. Rautjärvi on vajaan 4 000 asukkaan kunta Etelä-Karjalassa, jonka kansainvälinen toiminta on kasvanut merkittävästi muutaman viime vuoden aikana. ”En vaihtaisi hetkeäkään pois, nuo 5 kuukautta Espanjassa olivat tämän astisen elämäni parasta aikaa” muistelee Heikkinen lämmöllä osallistumistaan hankkeeseen Euroopan Nuorisoportaalissa.

  

 

 

Takaisin ylös