Etusivu / Palvelut / Sivistys, nuoriso ja liikunta / Kulttuuri / Kollaa ja Simo Häyhä -museo

 kollaa huone, perinteinen kulma.jpg

Kollaa ja Simo Häyhä -museo

Kollaa ja Simo Häyhä -museo

Kollaa ja Simo Häyhä -museo sijaitsee Rautjärven historiallisella Miettilän reservikasarmialueella. Museolle pääsee Niskapietilän museotietä pitkin tai 6-tieltä kääntyen Rautjärven kirkon suuntaan. Kollaa ja Simo Häyhä -museon osoite: Kuntalanraitti 32, 56710 Miettilä

Museon alakerrassa on pysyvä näyttely maailman kuuluisimmasta tarkka-ampujasta Simo Häyhästä. Museon Häyhä-kokelma on maailman suurin ja sisältää mm. metsästys- ja sotilasaseita, henkilökohtaisia esineitä, valokuvia ja paljon muuta. Toinen huone on sisutettu 1930 – 40 -luvun kodiksi tarvittavine esineineen. Huoneessa on helppo tehdä aikamatka vanhempien ja isovanhempien lapsuuteen ja vertailla muutoksia nykylapsen ja nuoren kotielämään. Tässä tilassa toimii myös museokahvio.

Museon yläkerrassa on nähtävillä varsin kattava Talvisodan Kollaan taisteluun liittyvä näyttely. Ensimmäinen huone kertoo Kollaan taistelujen henkilöhistoriasta ja toinen esittelee tarkemmin ko. taisteluihin liittyvää historiaa. Esillä on valokuvia, esineistöä, asusteita, muistotaulu kaatuneille sekä taistelun tilannekarttoja. Museon edustalle lipputangon molemmille puolille saatiin talvisodan aikaiset kanuunat keväällä 1988.

Linkki museon omalle sivustolle:

Kollaa ja Simo Häyhä -museo

Yhteystiedot:
Puhelin : +358 45 2085 845
Sähköposti: info@kollaamuseo.fi


Kuvat: Reijo Sinkkonen

Takaisin ylös