Etusivu / Palvelut / Opetus ja koulutus / Simpeleen koulu / Opiskelu / Oppilaan tukipalvelut / Oppilaskunta
koulun piha.png

Oppilaskunta

Oppilaskunta


Oppilaskuntatyö on tärkeä osa koulun toimintakulttuuria. Oppilaskunnan tehtävänä on edistää oppilaiden osallistumista ja vaikuttamista koulun toimintaan sekä luoda myönteistä ilmapiiriä.

Oppilaskunnan jäseniä ovat kaikki Simpeleen koulun oppilaat. Oppilaskuntaa edustaa ja johtaa oppilaiden keskuudestaan valitsema oppilaskunnan hallitus, johon valitaan luokittain edustaja ja varaedustaja. Se suunnittelee ja järjestää yhteisiä tapahtumia ja tempauksia kouluviihtyvyyden lisäämiseksi. Oppilaskunnan hallituksen tehtävänä on myös tuoda oppilaiden ääni kuuluville kouluyhteisössä. Tämän vuoksi on tärkeää, että jokaisen luokan oppilaskunnan edustaja tiedottaa omalle luokalleen hallituksessa käsitellyistä asioista, mutta myös vie viestiä omalta luokaltaan oppilaskunnan hallitukselle.

Oppilaskunnan hallituksen edustajat voivat osallistua opettajainkokousten alkuun. Rehtori järjestää oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajalle, varapuheenjohtajalle, sihteerille ja oppilaskunnan ohjaajalle lukuvuoden aikana tapaamisia, joissa käsitellään oppilaskunnan toiveita ja ajankohtaisia asioita.

Oppilaskunnan ohjaajana toimii Elina Honkanen.

Takaisin ylös