Etusivu / Palvelut / Opetus ja koulutus / Simpeleen koulu / Opiskelu / Oppilaan tukipalvelut / Oppilashuolto
koulun piha.png

Oppilashuolto

Opiskeluhuolto

YKSILÖLLINEN OPISKELUHUOLTOTYÖ

Kun koulun tai opiskeluhuollon palvelujen työntekijälle herää huoli yksittäisestä oppilaasta, hän ottaa huolen puheeksi oppilaan ja tämän huoltajan kanssa. Mikäli huoli ei poistu oppilaan ja huoltajan kanssa työskentelemisen jälkeen, huolen havaitsija pyytää avukseen toisen koulussa toimivan aikuisen tai tarvittaessa koulupsykologin. Laaja-alaisissa ja vaikeissa tilanteissa huolen havaitsija esittää huolensa monialaiselle asiantuntijaryhmälle, joka jatkaa asian selvittämistä. Huolen aiheita käsitellään yksilöllisesti kunkin tilanteen edellyttämällä tavalla.

YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTOTYÖ

Opiskeluhuoltotyötä organisoi koulussa erikseen nimetty opiskeluhuoltoryhmä, joka kokoontuu tarpeen tullen. Opiskeluhuoltoryhmän pysyvän kokoonpanon muodostavat rehtori Janne Hirvonen, apulaisrehtori Elina Honkanen, oppilaanohjaaja Carita Kanes, laaja-alainen erityisopettaja Riitta Lepola, kuraattori Milena Pekari, kouluterveydenhoitaja Anja Hämäläinen sekä huoltajien, oppilaiden ja opiskelijoiden edustajat. Opiskeluhuoltoryhmän tarkoituksena on turvata oppilaille annettavan tuen kokonaisvaltainen suunnittelu ja toteutus. Ryhmässä käsitellään yhteisötason hyvinvointia, ei yksittäisten oppilaiden asioita.

Kunnan vuokra-asunnot

Kunnassa on käytössä jatkuva asuntojen hakumenettely eli asukasvalintoja tehdään välittömästi irtisanomisten tapahduttua seuraavassa asukasvalintatoimikunnan kokouksessa.

Asuntohakemus on voimassa hakemuksen jättöpäivästä alkaen kerrallaan 3 kuukautta ja enintään vuoden. Kunnalle jätetty hakemus välitetään hakijan toiveiden mukaisesti eri taloyhtiöille odottamaan vapautuvaa asuntoa.

Rautjärven kunnassa on vanhusten vuokrataloasuntoja Simpeleellä 16 kpl ja Rautjärven asemanseudulla 25 kpl. Asunnot ovat pieniä 28-30 m2 yksiöitä.

Kunnan palveluasuntoja ja tehostetun palvelujen asuntoja on yhteensä 47 huoneistoa, joista 42 sijaitsee Viipurinkatu 6:ssa ja 5 Keppelikodissa.

Kunnan vuokra-asuntojen ja Rautjärven vuokratalojen vuokravakuutena on yhden kuukauden vuokraavaa vastaava määrä pankkitalletuksena. Vuokrasuhteen alkaessa vuokralaiselta peritään yhden kuukauden vuokraa vastaava vuokravakuus, joka on vakuutena vuokranmaksulle ja asunnossa vuokrasuhteen päättyessä mahdollisesti muuten kuin asunnon normaalin kulumisen vuoksi tehtäville korjauksille. Muu osa vuokravakuudesta palautetaan vuokrasuhteen päättyessä.

Kunnan ja vuokratalojen asuntoihin vuokralle tulevat asukkaat voivat myös avata itse vuokravakuustilin omassa tilipankissaan ja toimittavat panttaussitoumuksen ennen vuokrasopimuksen solmimista vuokranantajalle. Vuokravakuus ei ole vuokraennakkoa.

Vesimaksuennakko 21,20 euroa/henkilö 1.1.2016 alkaen. Vesimaksu tasoitetaan kerran vuodessa vesimittareiden kulutuksen mukaisesti.

Autopaikkamaksu 6,00 euroa/paikka talvikuukausilta.

Sähkösopimuksen asukas tekee itse energiatoimittajan kanssa esim. Parikkalan Valo Oy / Imatran Seudun Sähkö Oy.

Asuntoa haetaan pääsääntöisesti sähköisen asiointipalvelun kautta.

Huoneistohakemuksen voi myös tehdä Rautjärven kunnan asuntohakemuslomakkeelle tai valtakunnallisella lomakkeella YM34.

Hakemukseen on liitettävä: kaikkien työssäkäyvien huoneistoon muuttavien palkkatodistukset bruttokuukausiansiosta työnantajalta, verotodistukset kaikilta huoneistoon muuttavilta yli 18-vuotiailta, todistus eläkkeen määrästä (brutto €/kk), selvitys omaisuuden käyvästä arvosta, jos omaisuutta on ja muut mahdolliset todistukset.

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Verkkoasiointi

Rautjärven verkkoasiointipalvelu

Verkkoasiointipalveluun on koottu kunnan sähköiset palvelut. Sähköisten palvelujen käyttäminen on maksutonta.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Puhelinasiointi

Vuokratalojen toimitusjohtaja

Vuokratalojen toimitusjohtajana toimii Pasi Kautto.

Lisää tietoa
Puh. +358 40 029928

Palvelupaikat

Kunnantalo

Kunnantalo sijaitsee Simpeleen taajamassa.

Simpeleentie 12, 56800 SIMPELE

Aukioloajat

Ma - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 14:00

Kaikki tiedot

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Takaisin ylös