Etusivu / Palvelut / Opetus ja koulutus / Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa
koulun piha.png

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

Ruokailu

Kouluruokailu järjestetään kolmessa vuorossa: klo 10.15 - 10.45, klo 11.05 - 11.25 ja klo 11.25 - 11.45. Kouluruokailussa noudatetaan hyviä tapoja. Kaikki otettu ruoka syödään ruokalassa. Ruokailuvälineet palautetaan niille varattuun paikkaan, ja tuolit nostetaan paikoilleen. Ruokalasta saa poistua vasta, kun valvova opettaja antaa luvan.

Lukiolaisilla on oikeus maksuttomaan ruokailuun. Kouluruokailun tarkoituksena on kattaa kolmannes päivän ravintotarpeesta sekä ylläpitää terveyttä ja jaksamista.

Koulun ruoan valmistaa ruokapalvelu Rosmariini. Rosmariini tarjoaa kuusiviikkoista ruokalistaa. Ruokalistassa huomioidaan myös juhlapyhät ja teemapäivät aiheeseen liittyvillä kokonaisuuksilla.  Lisäksi jokaisella aterialla on tarjolla leipää, margariinia, maitoa ja piimää. Muutokset ruokalistassa ovat mahdollisia.

Kaikki ruoat valmistetaan laktoosittomina. Laktoosittoman juoman tarpeesta pyydämme ilmoittamaan ruokapalvelupäällikkö Hanne Pulkkiselle puhelimitse, sähköpostitse tai Wilman kautta. Muut erityisruokavalio-ateriat valmistetaan tilauksesta terveydenhoitoviran-omaisten suosituksesta.

Mikäli oppilas, jolla on erityisruokavalio, on poissa koulusta, tulee poissa-olosta ilmoittaa keittiölle soittamalla tai tekstiviestillä viimeistään aamulla klo 8, p. 040 576 4063.

Ruokapalvelupäällikkö Hanne Pulkkinen, p. 040 181 4027

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

Ruokapalvelu valmistaa aterioita aamupalasta iltapaloihin vuoden jokaisena päivänä. Asiakkaita on lounaalla koulun toiminta-aikana 470 henkilöä. Rosmariini on kunnan ainoa valmistuskeittiö. Ruokaa toimitetaan kolmeen eri päivähoidon yksikköön, Rautjärven Aseman koululle, vanhusten ateriapalveluun, hyvinvointiaseman hoivaosastoille, palveluasuntoihin, Simpeleen koululle ja lukioon.

Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.

Palvelupaikat

Ruokapalvelu Rosmariini

Rosmariini tuottaa ruokaa kunnan ja Eksoten yksiköihin.

Marja-Liisan katu 5, 56800 SIMPELE

Aukioloajat

Kaikki tiedot

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2016/20161503
Perusopetuslaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980628

Takaisin ylös