Etusivu / Palvelut
Palvelut.jpg

Palvelut

Rautjärven kunnan palvelut

Kunnan vuokra-asunnot

Kunnassa on käytössä jatkuva asuntojen hakumenettely eli asukasvalintoja tehdään välittömästi irtisanomisten tapahduttua seuraavassa asukasvalintatoimikunnan kokouksessa.

Asuntohakemus on voimassa hakemuksen jättöpäivästä alkaen kerrallaan 3 kuukautta ja enintään vuoden. Kunnalle jätetty hakemus välitetään hakijan toiveiden mukaisesti eri taloyhtiöille odottamaan vapautuvaa asuntoa.

Rautjärven kunnassa on vanhusten vuokrataloasuntoja Simpeleellä 16 kpl ja Rautjärven asemanseudulla 25 kpl. Asunnot ovat pieniä 28-30 m2 yksiöitä.

Kunnan palveluasuntoja ja tehostetun palvelujen asuntoja on yhteensä 47 huoneistoa, joista 42 sijaitsee Viipurinkatu 6:ssa ja 5 Keppelikodissa.

Kunnan vuokra-asuntojen ja Rautjärven vuokratalojen vuokravakuutena on yhden kuukauden vuokraavaa vastaava määrä pankkitalletuksena. Vuokrasuhteen alkaessa vuokralaiselta peritään yhden kuukauden vuokraa vastaava vuokravakuus, joka on vakuutena vuokranmaksulle ja asunnossa vuokrasuhteen päättyessä mahdollisesti muuten kuin asunnon normaalin kulumisen vuoksi tehtäville korjauksille. Muu osa vuokravakuudesta palautetaan vuokrasuhteen päättyessä.

Kunnan ja vuokratalojen asuntoihin vuokralle tulevat asukkaat voivat myös avata itse vuokravakuustilin omassa tilipankissaan ja toimittavat panttaussitoumuksen ennen vuokrasopimuksen solmimista vuokranantajalle. Vuokravakuus ei ole vuokraennakkoa.

Vesimaksuennakko 21,20 euroa/henkilö 1.1.2016 alkaen. Vesimaksu tasoitetaan kerran vuodessa vesimittareiden kulutuksen mukaisesti.

Autopaikkamaksu 6,00 euroa/paikka talvikuukausilta.

Sähkösopimuksen asukas tekee itse energiatoimittajan kanssa esim. Parikkalan Valo Oy / Imatran Seudun Sähkö Oy.

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Verkkoasiointi

Rautjärven verkkoasiointipalvelu

Verkkoasiointipalveluun on koottu kunnan sähköiset palvelut. Sähköisten palvelujen käyttäminen on maksutonta.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Puhelinasiointi

Vuokratalojen toimitusjohtaja

Vuokratalojen toimitusjohtajana toimii Pasi Kautto.

Lisää tietoa
Puh. +358 40 029928

Palvelupaikat

Kunnantalo

Kunnantalo sijaitsee Simpeleen taajamassa.

Simpeleentie 12, 56800 SIMPELE

Aukioloajat

Ma - Ti: 09:00 - 15:00
Ke - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 14:00

Kaikki tiedot

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Liittyvät palvelut

Matonpesupaikat

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut
Takaisin ylös