Etusivu / Palvelut / Opetus ja koulutus / Rautjärven lukio / Opiskelu lukiossa / Poissaolot

 koulun piha.png

Poissaolot

Poissaolot

Lukio-opiskelu edellyttää aktiivista, vastuullista ja määrätietoista toimintaa. Poissaolot heikentävät yleistä opintomenestystä ja kurssiarvosanaa.

Opiskelijan on aina pyydettävä lupa poissaoloon lukiosta. Lupa ennalta tiedettyyn, korkeintaan kolme päivää kestävään poissaoloon on haettava ryhmänohjaajalta. Yli kolmen päivän poissaoloon luvan myöntää rehtori. Poissaoloanomus tehdään ryhmänohjaajalle suunnatulla Wilma-viestillä tai ilmoitustaululta löytyvällä lomakkeella

Opiskelijan tulee selvittää poissaolonsa heti poissaoloa seuraavalla tunnilla niille opettajille, joiden tunneilta hän on ollut poissa. Opiskelija ottaa itse selvää opintojen etenemisestä poissaolon aikana. Lomamatkat toivotaan tehtävän koulun loma-aikoina.

Kurssilta voi olla poissa enintään viisi (5) tuntia. Poissaoloista yksi saa olla selittämätön, muista täytyy toimittaa asiallinen selvitys. Jos poissaoloja kertyy enemmän kuin viisi (5),opettaja voi jättää kurssin arvioimatta. Luvattomat poissaolot vaikuttavat opiskelijan arviointiin alentavasti.

Jos poissaolo kurssikokeesta on luvallinen (esim. sairaus), kurssin voi suorittaa opettajan kanssa asiasta erikseen sopimalla tai uusintakokeessa. Liikunnassa kurssi on käytävä uudestaan.

Takaisin ylös