Etusivu / Palvelut / Opetus ja koulutus / Rautjärven lukio / Opiskelu lukiossa / Kurssikuvaukset ja jaksotus

 koulun piha.png

Kurssikuvaukset ja jaksotus

Kurssikuvaukset ja kurssien jaksotus

Rautjärven lukiossa noudatetaan 5-jaksojärjestelmää. Tällöin kurssit jakautuvat tasaisesti koko lukuvuodelle. Opiskelijat tekevät lukuvuotta koskevat kurssivalintansa aina edeltävän lukuvuoden keväällä. Kurssisuunnitelmien tekemisessä auttavat opinto-ohjaaja ja aineenopettajat. Lukujärjestykset tehdään opiskelijoille valmiiksi heidän valintojensa mukaisesti.

Virallisten valintojen jälkeen tehdyistä kurssimuutoksista on aina sovittava aineenopettajan ja opinto-ohjaajan kanssa. Huom! Tarkistathan aina kurssimuutoksia tehdessäsi, että koko lukioajalle suunnittelemasi kurssimäärä pysyy vähintään 75 kurssissa.


Lukiodiplomit

Rautjärven lukiossa voi suorittaa liikunnan, kotitalouden, kuvataiteen, mediataitojen ja musiikin lukiodiplomin. Opetushallituksen antamat valtakunnalliset ohjeet lukiodiplomin suorittamisesta ja työn aiheet löytyvät verkkosivuilta www.edu.fi. Ohjeet löydät myös viereisistä tiedostoista.


Muita lukion kurssien suoritusmahdollisuuksia

Kursseja voi myös suorittaa itsenäisesti. Itsenäisesti suoritettavista kursseista sovitaan aineenopettajien kanssa. Kurssisuoritusta anotaan opinto-ohjaalta saatavalla lomakkeella.

Lukio tekee myös yhteistyötä Rautjärven kansalaisopiston kanssa. Opiskelija voi halutessaan anoa lukiolta kurssisuoritusta kansalaisopiston kursseista.

Lisätietoa erilaisista suoritusmahdollisuuksista löydät viereisistä tiedostoista.

 

Etelä-Karjalan urheiluakatemia

Tavoitteelisesti urheileva opiskelija voi osallistua Etelä-Karjalan urheiluakatemian toimintaan. Urheiluakatemian keskeisenä tavoitteena on urheilun ja opiskelun yhdistäminen. Lisätietoa toiminnasta löydät Urheiluakatemian kotisivuilta.

 

Kansainvälisyys

Kansainvälisestä toiminnasta kiinnostuneelle opiskelijalle on tarjolla kansainvälisyyskursseja, joiden osana järjestetään vuosittain opintomatkoja ulkomaille. Lisätietoa kansainvälisyyskurssien sisällöistä löydät viereiseltä palstalta löytyvästä kurssiselosteesta.

Nikon 157.jpg

 

urheiluakatemia.jpg

Takaisin ylös