Etusivu / Palvelut / Opetus ja koulutus / Perusopetuksen kuljetukset ja lukion koulumatkatuki

 koulun piha.png

Perusopetuksen kuljetukset ja lukion koulumatkatuki

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto toimii Kivijärven toimintakeskuksessa, kouluilla ja kunnan muissa kiinteistöissä. Opetusta annetaan noin 50 ryhmässä. Opiskelijoita on vuositasolla ollut noin 350. Opiston toiminta koetaan erittäin tärkeäksi paikkakunnalla. Rautjärven kansalaistopistossa annetaan myös kuvataiteen perusopetusta, joka on tavoitteellista tasolta toiselle etenevää ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää opetusta.

Ryhmän ensimmäisellä kokoontumiskerralla ilmoittaudutaan opettajalle. Osaan ryhmistä vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, jolloin paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika on kerrottu kurssitietojen kohdalla.

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Ryhmän ensimmäisellä kokoontumiskerralla ilmoittaudutaan opettajalle. Osaan ryhmistä vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, jolloin paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika on kerrottu kurssitietojen kohdalla.

Ennakkoilmoittautuminen lukuvuoden 2018-2019 kursseille alkaa 13.8.2018 klo 8.30.

Uudessa opintoryhmässä tulee olla vähintään 6 osallistujaa ja jatkoryhmässä 5 osallistujaa, jotta ryhmän toiminta voi alkaa tai jatkua. Kun opiskelijoiden määrä jää kolmena peräkkäisenä kertana alle em. opiskelijamäärän, ryhmän toiminta päättyy.

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Kaikki opintomaksut laskutetaan opiston toimistosta kurssien alkamisen jälkeen. Jos opintoryhmän keskeytyminen on opiskelijasta itsestään johtuvaa, ei perittyä opintomaksua palauteta. Peruuttamattomista kurssipaikoista veloitetaan koko kurssin hinta. Kurssimaksu on 30-80€ riippuen kurssin tuntimäärästä.

Kausimaksu on 100€. Sen maksanut voi osallistua kursseille rajoituksetta toimintakauden aikana. Kausimaksu ei kata mahdollisia tarvikemaksuja. Kausimaksu on henkilökohtainen.

Verkkoasiointi

Hellewi

Sähköinen ilmoittautuminen Rautjärven kansalaisopiston kursseille.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Puhelinasiointi

Kansalaisopiston toimisto

Rautjärven Kansalaisopiston toimisto

Lisää tietoa
Puh. +358 40 1814013

Sivistysjohtaja

Hyvinvointipalveluiden toimialajohtaja

Lisää tietoa
Puh. +358 40 7002941

Palvelupaikat

Kansalaisopisto

Kansalaisopisto toimii Kivijärven toimintakeskuksessa, kouluilla ja kunnan muissa kiinteistöissä.

Simpeleentie 40, 56800 SIMPELE

Aukioloajat

Ma - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 14:00

Kaikki tiedot

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Laki vapaasta sivistystyöstä: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980632

Lukion koulumatkatuki

Lukion opiskelija, jonka koulumatka on vähintään 10 km, on oikeutettu Kelan koulumatkatukeen.

Lukiolainen, jolla ei ole mahdollisuutta kulkea linja-autossa, voi kulkea peruskoulun työjärjestyksen mukaan kulkevissa oppilaskuljetuksissa, mikäli kyytiin sopii. Lukiolainen maksaa kyydistä linja-autotaksan suuruisen omavastuuosuuden. Opiskelijan on itse huolehdittava, että kuljettajalla on tieto minä päivinä lukiolainen käyttää kuljetusta.

Lukion koulumatkatukiasioissa voi kääntyä koulusihteerin puoleen.

 

Takaisin ylös