Etusivu / Palvelut / Opetus ja koulutus

 SUOMI 100 stillkuva 2.jpg

Opetus ja koulutus

Opetus ja koulutus

Opetukseen ja koulutukseen sisältyy yleissivistävänä koulutuksena perusopetus ja lukiokoulutus sekä vapaan sivistystyön koulutuksena kansalaisopiston antama opetus.

Perusopetus
Perusopetusta annetaan kahdessa yksikössä:  Vuosiluokkien 1 - 6 opetus toteutetaan Rautjärven aseman koulussa ja vuosiluokkien 1 - 9 opetus Simpeleen koulussa. Pienryhmäopetusta järjestetään Simpeleen koulussa.

Lukiokoulutus
Lukio on toisen asteen oppilaitos, joka jatkaa perusopetuksen kasvatustehtävää. Lukio antaa yleissivistävän pohjan, joka tukee jatko-opintoihin hakeutumista toiselle sekä korkea-asteelle.

 

Rautjärven lukio toimii perusopetuksen 1 - 9 luokkien kanssa  Simpeleen koulun kiinteistössä. Lukiossa ja perusopetuksessa on yhteiset opettajat. Rautjärven lukio on vahva yleislukio.

Kansalaisopisto
Rautjärven kansalaisopisto tarjoaa kaikille ikäryhmille opetusta, joka tukee ja ylläpitää ihmisten henkistä ja ruumiillista vireyttä, lisää paikkakunnalla viihtymistä ja kylien vireyttä sekä ehkäisee syrjäytymistä.

Kansalaisopisto toimii Kivijärven toimintakeskuksessa, kouluilla ja kunnan muissa kiinteistöissä. Opetusta annetaan noin 50 ryhmässä. Opiskelijoita on vuositasolla ollut noin 550. Opiston toiminta koetaan erittäin tärkeäksi.
Takaisin ylös