Etusivu / Palvelut / Opetus ja koulutus

 koulun piha.png

Opetus ja koulutus

Opetus ja koulutus

Hyvinvointipalveluihin sisältyvät varhaiskasvatus, perusopetus, lukio, kansalaisopisto, vapaa-aikapalvelut ja ravintohuolto.

Esiopetusta järjestetään Rautjärven aseman koululla päiväkoti Karhunpesässä ja Simpeleen päiväkodin Kivijärven toimintakeskuksen yksikössä.

Perusopetusta annetaan kahdessa koulussa Rautjärven aseman koulussa ja Simpeleen koulussa. Lukuvuonna 2018-2019 kunnassa toimii kolme erityisopetuksen pienryhmää, kaksi Simpeleen koulussa ja yksi Rautjärven aseman koulussa. Perusopetuksessa on 11 luokanopettajaa, kaksi erityisluokanopettajaa, kaksi laaja-alaista erityisopettajaa sekä 17 aineenopettajaa ja rehtori.

Rautjärven lukio toimii Simpeleen koulun kanssa samassa kiinteistössä. Lukiossa ja perusopetuksessa on yhteiset opettajat. 

Kunta järjestää iltapäivätoimintaa Simpeleellä Simpeleen koulussa ja Rautjärven asemalla päiväkoti Karhunpesän yhteydessä. Iltapäivätoimintaan osallistuu noin 15-20 lasta lukuvuosittain. Aamupäivätoimintaa järjestetään tarvittaessa eri varhaiskasvatusyksiköissä.

Rautjärven kansalaisopisto toimii pääsääntöisesti Kivijärven toimintakeskuksessa. Opetusta annetaan kuluvana toimintakautena noin 2300 tuntia 50 ryhmässä. Opiskelijaennuste on 450. Opiston opistosihteerinä toimii puolet työajastaan kunnan tiedotus- ja opistosihteeri. Opiston rehtorina toimii sivistysjohtaja oman toimensa ohella.


Takaisin ylös