Etusivu / Palvelut / Opetus ja koulutus

 koulun piha.png

Opetus ja koulutus

Opetus ja koulutus

Esiopetusta järjestetään Rautjärven aseman koululla päiväkoti Karhunpesässä ja Simpeleen päiväkodin Kivijärven toimintakeskuksen yksikössä.

Perusopetusta annetaan kahdessa koulussa Rautjärven aseman koulussa ja Simpeleen koulussa. Lukuvuonna 2019–2020 kunnassa toimii kaksi erityisopetuksen pienryhmää Simpeleen koulussa. Perusopetuksessa on 10 luokanopettajaa, yksi resurssiopettaja, kaksi erityisluokanopettajaa, kaksi laaja-alaista erityisopettajaa sekä 17 aineenopettajaa ja rehtori.

Rautjärven lukio toimii Simpeleen koulun kanssa samassa kiinteistössä. Lukiossa ja perusopetuksessa on yhteiset opettajat. 

Kunta järjestää iltapäivätoimintaa Simpeleellä Simpeleen koulussa ja Rautjärven asemalla päiväkoti Karhunpesän yhteydessä. Iltapäivätoimintaan osallistuu noin 15–20 lasta lukuvuosittain. Aamupäivätoimintaa järjestetään tarvittaessa eri varhaiskasvatusyksiköissä.

Kansalaisopiston palveluita järjestää uusi Simpelejärven opisto, kun Rautjärven ja Parikkalan kansalaisopistot yhdistyivät 1.8.2019. Opiston palveluiden järjestämisestä vastaa Parikkalan kunta.


Takaisin ylös