Etusivu / Palvelut / Elinvoima ja hankkeet / Päättyneet hankkeet / Rautjärven sotahistoria -hanke
Kollaajasimohäyhämuseo.jpg

Rautjärven sotahistoria -hanke

Rautjärven sotahistoria -hanke

Hankkeen kesto: 01.12.2016 - 31.12.2018

Sotahistoria hanke on jaettu kahteen osaan. Toinen on kehityshanke ja toinen investointi. Hankkeiden tavoitteena on kehittää Rautjärven alueen sotahistoriaan liittyvää opastusta ja ennallistaa sekä kunnostaa sotahistoriallisia kohteita. Hankkeiden aikana selvitetään kunnan pohjoispään sotahistoriaa (painopisteinä talvi- ja jatkosota) sekä kartoitetaan kunnan alueelta sotahistoriallisesti tärkeimmät kohteet (vähintään 20 kpl).

Tärkeimmistä kohteista laaditaan tietopaketit (sähköinen esite ja lisätietoa kunnan nettisivuille; sotahistoriaportaali) niin paikallisten kuin muualta tulevien käytettäväksi. Kunnan alueelle tehdään laadukas opastus-järjestelmä, joka ohjaa tärkeimpiin kohteisiin. Opastetut kohteet kunnostetaan ja niille laaditaan ylläpitosuunnitelma. Valittuihin kohteisiin kehitetään opastettuja kierroksia. Hankkeen toteuttavat paikalliset reserviläisjärjestöt yhteistyössä Rautjärven kunnan kanssa.

Hanke on saanut rahoituksen Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Hankkeiden yhteenlaskettu budjetti on 50 005 euroa.

 

Logot.jpeg

Lataa Rautjärven pohjoisosan sotahistoriallinen selvitys sekä  karttaliitteet:

RPSS SELVITYS.pdf

RRPS Karttaliite

SELVITYSALUE.pdf

Takaisin ylös