Etusivu / Palvelut / Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys

Perhe- ja sosiaalipalvelut tukevat kuntalaisia eri elämänvaiheissa ja -tilanteissa, kuten lasten syntymään ja kasvuun, koulunkäyntiin, eron jälkeiseen vanhemmuuteen, toimeentuloon, maahanmuuttoon ja vammaisten henkilöiden palveluihin liittyvässä kysymyksissä.​​

Etelä-Karjalan sosiaalipäivystys toimii koko Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella. Sosiaalipäivystys perustuu viranomaisyhteistyöhön ja yhteydenotot sosiaalipäivystykseen tulevat muilta viranomaistahoilta.

Yksityishenkilö saa yhteyden sosiaalipäivystykseen hätäkeskuksen kautta, puh. 112.

Sosiaalipäivystyksestä ohjaamme asiakasta saamaan tarvitsemaansa apua. Sosiaalipäivystyksessä toteutetaan sosiaalihuoltolain mukaista päivystystoimintaa ja vastataan asiakkaiden välittömiin tarpeisiin erilaisissa kriisi- ja sosiaalisissa hätätilanteissa virka-ajan ulkopuolella.​

Sosiaalipäivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun tarvitaan esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Kunta järjestää sosiaalipäivystyksen ympärivuorokautisesti kiireellisen ja välttämättömän avun turvaamiseksi.

Kunta voi järjestää sosiaalipäivystyksen yksin tai yhteisesti muiden kuntien kanssa. Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa.

Sosiaalihuoltolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2014/20141301

Muuta sisältöä tähän

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri

Etelä-Karjalan sosia​​ali- ja terveyspiiri (Eksote) on kuntayhtymä, johon kuuluu yhdeksän kuntaa.

Kaikki tiedot
Avaa linkki
Takaisin ylös