Siirry sisältöön

Haitari-elementti / Accordion

Lisää sivulle moduuli: Asemoitu sisältö, valitse sivupohja Accordion. Lisää tietueita niin monta kuin tarve, yhdelle tietueelle merkitään otsikko ja teksti.

Koronavirustiedotteet

Kartoitamme vapaaehtoisia auttamaan riskiryhmäläisiä

Kartoitamme nyt henkilöitä, joilla on mahdollisuus vapaaehtoistyönä auttaa koronaviruksen takia kotikaranteeniin määrättyjä yli 70-vuotiaita ja muita riskiryhmässä olevia rautjärveläisiä, jotka eivät ole kotihoidon tai –palveluiden piirissä.

Apu voi olla esimerkiksi kaupassa tai apteekissa käynti riskiryhmäläisen puolesta.

Myös erityisiä koronavirustilanteen ajaksi suunniteltuja palveluita tarjoavat rautjärveläiset yritykset ja yhdistykset voivat ilmoittaa tarjonnastaan. Päivitämme tietoja palvelutilanteesta nettisivuillemme ja Facebookin.

Pyydämme ottamaan yhteyttä mahdollisimman nopeasti:

Yhteydenotot:
Pipsa Vuorela
Hyvinvointisihteeri
Rautjärven kunta
p. 040 181 4026
pipsa.vuorela@rautjarvi.fi

Rautjärven kunta kannustaa ihmisiä antamaan naapuriapua ja ottamaan ensisijaisesti puhelimitse yhteyttä ikäihmisiin ja muihin mahdollisiin avuntarvitsijoihin ja tarjoamaan apua yhteisvastuullisesti. Voit myös pudottaa lapun lähellä asuvan iäkkään tuttavasi postilaatikkoon ja kertoa, että olet apuna tarvittaessa. Muista laittaa viestiin mukaan myös puhelinnumerosi.

Neuvontapuhelin p. 040 181 4015

Neuvontapuhelin palvelee koronaviruksen takia kotikaranteeniin määrättyjä yli 70-vuotiaita ja muita riskiryhmässä olevia rautjärveläisiä, jotka eivät ole kotihoidon tai –palveluiden piirissä, mutta tarvitsevat asiointiapua. Annamme apua tarvitseville vapaaehtoisten henkilöiden yhteystietoja. Apu voi olla esimerkiksi kaupassa tai apteekissa käynti riskiryhmäläisen puolesta. Tietoa annetaan myös paikallisten yritysten tarjoamista palveluista koronavirustilanteen aikana. Mikäli soittaja tarvitsee muunlaista apua, etsimme sopivan tahon yhteystiedot.
Puhelin palvelee ma-pe klo 9-15.

Yhteystiedot:
Rautjärven kunnankirjasto
p. 040 181 4015
kirjasto@rautjarvi.fi

 

Eksoten lista Etelä-Karjalan alueen palveluista

http://www.eksote.fi/Koronavirus/apua_ruokakauppa-ja_apteekkiasiointiin/Sivut/default.aspx

Kauppa-asiointi

K-market Hermanni, Roihankatu 8, 56800 Simpele, puh. 0102020170

Ostosten keräily- ja kotiinkuljetuksia Simpeleelle perjantaisin. Keräily- ja kuljetusmaksu on 10€/kerta (sisältää ostosten keräyksen sekä kuljetuksen). Jos toimitusmatka taajamasta kasvaa, neuvotellaan kotiinkuljetushinnasta erikseen. Pelkkä keräilymaksu on 5€/kerta (ei sisällä kuljetusta, ostokset tulee noutaa kaupalta).

Keräilyä ja kuljetusta varten täytyy perustaa laskutustili K-Market Hermanniin (lomakkeen tilin perustamiseen saa kaupalta joko sähköisenä tai paperisena versiona). Tilin perustamista varten voi ottaa yhteyttä kauppaan MIELUITEN SÄHKÖPOSTILLA petri.soikkeli@k-market.com tai jos se ei ole mahdollista, niin puhelimitse numeroon 0102020170 (0,0835€/puhelu+16,69snt/min)

Tilaukset tulee toimittaa kauppaan ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen petri.soikkeli@k-market.com tai toimittamalla ostoslistan kauppaan joko itse tai ulkopuolisen toimesta. Ei puhelintilauksia. Tilaukset perjantain toimitukseen tulee jättää viimeistään torstaina klo 18 mennessä. Myöhästyneitä tilauksia ei käsitellä.

Manun taksi ja Avustuspalvelu Tmi, puh. 040 7260199

 K-market Hermannin keräilypalvelun kautta tilattujen ostosten toimittaminen kotiovelle Simpeleen alueella mahdollisuuksien mukaan. Manun taksi p. 040 7260199

M Aseman puoti, Rautjärventie 100, 56610 Rautjärvi, puh. 045 2271 425

Keräilyä ja kuljetusta varten perustetaan asiakkaalle tili, laskuttaa voidaan joka ostoskerrasta tai esim. kuukausittain. Tilaukset voi jättää sähköpostilla aseman.puoti@m-ketju.fi tai soittamalla p. 045 2271 425. Tilaukset tulee jättää hyvissä ajoin toimitusta edeltävänä päivänä. Keräily ei maksa mitään, kuljetus 5€ 5 kilometrin säteellä, siitä kauemmas lisätään 1€/km.

S-market Simpele, Roihankatu 3, 56800 Simpele, puh. 0107620580

Väliaikainen toimintamalli henkilöasiakkaiden hyväksymisestä laskutusasiakkaiksi:

1. Asiakas ilmoittaa omat tietonsa puhelimitse siihen myymälään, jossa hänen avustajansa käy
ostokset tekemässä.
2. Myymälästä välitetään tieto Eekoon konttorille josta tarkistetaan, että asiakkaan luottotiedot ovat
kunnossa ja avataan asiakkaalle laskutusasiakasnumero.
3. Asiakasnumero lähetetään myymälälle, joka avaa asiakkuuden kassajärjestelmään.
4. Avustaja voi alkaa tekemään ostoksia heti, kun numero on avattu kassajärjestelmään.
5. Myymälän pitää tarkistaa kassalla avustajan henkilöllisyys, jotta se vastaa sitä, mitä asiakas
on ilmoittanut.
6. Laskutusasiakkaan kortin saaminen kestää kauan, koska se lähetetään asiakkaalle postitse,
mutta asiointi siis onnistuu nyt poikkeuksellisesti ilman korttia.
7. Toimintamalli on voimassa vain tämän Korona-poikkeustilan ajan. Ilmoitamme,
kun palataan aikaisempaan ohjeistukseen.
8. Asiakasnumerot poistetaan kassajärjestelmästä viimeistään 31.7.2020 ellei muuta sitä ennen
ole informoitu.

Siivous- ja ruokapalvelu Kivelä, puh. 044 780 8234

Kauppa- ja asiointiapua, tilausleivontaa. Toimitukset kotiovelle ilman lisämaksua Rautjärven kunnan alueella. Puh. 044 7808234, http://www.kivelapalvelu.fi/

Ruokapalvelut

Kahvila Lounaskulma, Roihankatu 12-14, 56800 Simpele, puh. 050 505 1224

Keittiö on päivittäin avoinna tilauskeittiönä klo 10-15, myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Lounaan voi tilata kotiin tai työpaikalle toimitettavaksi tai noudettavaksi kahvilan ovelta. Lounastilaukset tulee jättää edellisenä päivänä klo 16 mennessä p. 050 505 1224 tai p. 050 537 3669 tai info@kahvilalounaskulma.fi . Lounaslista sekä ajankohtaiset tiedot löytyy jatkossa nettisivuilta www.kahvilalounaskulma.fi. Hinnat (sisältävät kuljetuksen): keittolounas 10 €, päivän lounas 12 €, lounas & keitto 16 €, kaikki ateriat sisältävät salaatteja, talon leipää ja jälkiruuan.

Pub Kahvila Aseman kello, Rautjärventie 100, 56610 Rautjärvi, puh. 05489744

Lounasta voi tilata myös kotiin. Aamuisin toimitetaan edellisenä päivänä tilatut ruuat, samana päivänä tilatut ruuat toimitetaan mahdollisuuksien mukaan.  Annos maksaa lähialueelle toimitettuna 7.50 €, maksu käteisellä tai laskutuksella, sopimuksen mukaan. Ruuat ovat laktoosittomia ja pääsääntöisesti gluteenittomia, allergiat huomioidaan. Tilaukset numerosta 05489744.

Laskunmaksupalvelu: Pub kahvila Aseman kelloon voi toimittaa (tai sopimuksen mukaan laskujen haku) laskut ja käteisen rahan, laskut maksetaan hintaan 2€ / lasku. Apua voi tilata myös kotitöihin, pihatöihin, kysyä voi lähes mihin vaan apuja, mutta ei hoivapalveluihin, p. 05489744.

Teboil Simpele, puh. 054371533

Pakkaamme kaikki ravintolan tuotteet valmiiksi, joten saat ne helposti ja nopeasti mukaasi. Meiltä myös yöllä kaikki burger- ja koriannokset mukaan pakattuna. Voit soittaa tilauksesi ennakkoon numerosta 05-4371533
 
Arkisin klo 11-14 voit tiedustella myös kotiinkuljetusmahdollisuutta. Kotiinkuljetuksen hinta.4 € 10 kilometrin säteellä, maksu käteisellä tai laskulla.

Neste Simpele, puh. 010 396 1700

Muoviin pakattuna makeat sekä suolaiset kahvileivät mukaan, ruoka-annokset pakataan take away -rasioihin.  Ruuat ja myymälän tuotteet pakataan valmiiksi noutoa varten. Nouto Simpeleen Nesteeltä. Tilaus ja kyselyt p. 010 396 1700.

Muut palvelut

Simpeleen Apteekki, puh. 05 4371 129

Toinen henkilö voi hakea puolestasi lääkkeitä, kun annat mukaan Kela-korttisi ja listan lääkkeistä, joita tarvitset. Olisi myös hyvä laittaa puhelinnumerosi listaan ja olla tavoitettavissa silloin, kun puolestasi asioiva henkilö on apteekissa. Voimme näin soittaa sinulle, jos tulee kysymyksiä, joihin hakija ei osaa vastata. Tarvittaessa voimme laittaa lääkkeiden mukana laskun, jolla maksun voi hoitaa.

Poikkeuksellisissa tilanteissa voimme toimittaa reseptilääkettä puhelintilauksen perusteella. Tämä on perusteltua esimerkiksi silloin, jos asut kaukana ja saat sovittua apteekkia lähellä olevan henkilön kanssa lääkkeiden kuljettamisesta sinulle ja Kela-kortin ja ostettavien lääkkeiden listan noutaminen aiheuttaisi kohtuuttomasti ylimääräistä vaivaa. Tällöin sinun tulee soittaa apteekkiin ja hoitaa asiointi puhelimessa ja sopia kuka noutaa ne ja miten. Tarvittaessa voimme laittaa lääkkeiden mukana laskun, jolla maksun voi hoitaa.

Ruokolahden seurakunta, diakoniatyö, puh. 050 531 3406

Simpeleen Osuuspankki

  1. Riskiryhmään kuuluvien on hyvä vähentää asiointinsa määrää mahdolliseen minimiin. Konttoriasioinnissa voi nyt poikkeuksellisesti käyttää myös kertakäyttöistä paperista valtakirjaa omilta asiakkailtamme. Tarvittaessa voimme esim. puhelimitse varmistaa valtakirjan aitouden.
  2. Useimmat laskut on nykyään mahdollista siirtää automaattiseen maksupalveluun (=aiemmin käytetty nimi suoraveloitus).
  3. Ne laskut, joita ei saa suoraveloitukseen, voi jättää maksupalvelukuoressa postin keräilylaatikkoon
  4. Jos konttorissa asiointia ei voi välttää, olemme ohjeistaneet asiakkaitamme, että riskiryhmiin kuuluvat asioisivat kassapalvelupäivinä ti, to ja pe mahdollisimman pian siivouksen jälkeen heti klo 9.00 jälkeen. Muita asiakasryhmiä ohjeistamme asioimaan kassapalvelussa vasta klo 10.00 jälkeen.
  5. Olemme rajanneet kassapalveluaikoina konttorin tiloissa jonottavien määrän enintään kuuteen. Käytännössä rajauksella ei tällä hetkellä ole suurta merkitystä, koska monet riskiryhmien asiakkaat ovat antaneet tilinkäyttövaltuuksia läheisilleen, siirtyneet suoraveloitukseen ja ryhtyneet muihin toimenpiteisiin, joiden johdosta kassa-asiointi on merkittävästi vähentynyt.
  6. Muina päivinä ja kassa-asioinnin aukiolopäivinäkin kassojen sulkemisen jälkeen erityisryhmiin kuuluvat voivat tehdä ajanvarauksia. Suositeltavaa olisi kuitenkin pyrkiä asioimaan lähinnä puhelimitse. Kassoja emme kuitenkaan teknisten syiden vuoksi voi pitää avoinna näinä aikoina. Pakottavassa tilanteessa voimme poikkeuksellisesti toimia siten, että asiakas tilaa puhelimitse nostomäärän kassan aukioloaikana ja käy nostamassa sen ajanvarauksella muuna aikana.

 

It-tuki Arto Karisuo, p. 050 3428490

 

Tietokoneiden huolto ja opastus etäkäyttönä
Neuvonta puhelimitse ongelmissa
Laitteen haku kotoa niin, että asiakas kantaa laitteen takakonttiini ja palautan samalla tavalla. Desinfiointi mennen tullen.
Laitteiden ja tarvikkeiden toimitus kotipihaan

Kotisivut: www.naturalfinland.fi , sähköposti: naturalfinland@gmail.com

Tällä sivulla on viranomaisten tietoa ja ohjeistusta koronavirustilanteeseen liittyen

Rautjärven kunta seuraa tarkasti koronavirustilannetta sekä viranomaisten ohjeistuksia ja toimii niiden mukaisesti.

Eksote vastaa ohjeistuksesta Etelä-Karjalassa

Suomessa THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja kehittää ohjeistusta terveydenhuollolle ja laboratorioille, arvioi koronavirukseen liittyviä terveysriskejä sekä laatii arvioita siitä, mihin suuntiin koronavirustilanne voi kehittyä.

Etelä-Karjalassa vastuullinen toimija tilanteessa on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote), joka on varautunut tilanteeseen. Eksotella on valmiina THL:n ohjeiden mukaisesti laaditut paikalliset toimintaohjeet.

Eksote on koonnut verkkosivustolleen ohjeita Etelä-Karjalan alueen asukkaille.

Ehkäise virustartuntoja

Voit ehkäistä virustartuntoja hyvällä käsihygienialla, yskimällä paperinenäliinaan ja heittämällä nenäliinan tämän jälkeen roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Tutustu THL:n ohjeisiin käsienpesusta ja yskimisestä.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita aina ensin numeroon 116 117

Jos epäily koronavirustartunnasta herää, tulee Eksoten mukaan soittaa ensin päivystysavun numeroon 116 117. Eksote pyytää soittamaan terveys- ja hyvinvointiasemien sijaan suoraan päivystysavun numeroon, vaikka epäily tartunnasta tapahtuisikin terveys- ja hyvinvointiasemien ollessa auki.

Eksote toivoo, ettei terveydenhuollon yksiköihin tultaisi paikan päälle ennen puhelinsoittoa. Päivystysavun numerossa tilanne arvioidaan puhelimitse ja annetaan toimintaohjeet.

Valtakunnallinen puhelinneuvonta (ei terveysneuvontaa ja ohjausta)

Valtakunnallisesti toimii puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Koronavirustiedotteita Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta

Rautjärven kunnan yhteyshenkilö:

Juho Jylhä

tekninen johtaja

puh. 0400654897, juho.jylha@rautjarvi.fi

Suomessa siirrytään 18.3.2020 poikkeusoloihin koronvirusepidemian hallitsemiseksi.

Rautjärven kunnassa noudatetaan kaikkia valtioneuvoston antamia määräyksiä ja ohjeita, jotka on yksityiskohtaisesti todettu tiedotteen loppuosassa.

Rautjärven kunnan osalta on lisäksi tarkennettu määräysten toimeenpanoa omilla määräyksillä, joista keskeisiä ovat:
• Esiopetuksen sekä peruskoulun 1 – 3 luokkien oppilaille tarjotaan lähiopetusta niille lapsille, joiden vanhemmat sitä tarvitsevat työn perusteella.
• Ruokahuoltoa ja koulukuljetusta järjestetään ainoastaan lähiopetuksessa oleville oppilaille
• Kunnan ruokapalvelut keskittyy palvelemaan Eksotea palveluasumisyksikköjä sekä tukipalveluna annettavia kotiinkuljetusaterioita.
• Kaupat tarjoavat keräily- ja kotiinkuljetuspalvelua.
• Aterioiden kotiinkuljetuspalvelua tarjoavat yksityiset palvelutuottajat
• Kaikki kunnan hallinnoimat toimitilat suljetaan ulkopuolisilta. Palveluja annetaan puhelin- ja sähköpostipalveluna ja asian niin vaatiessa voidaan sopia myös henkilökohtaisesta tapaamisesta.
• Opettajat, joita ei tarvita lähiopetuksessa, sekä hallintohenkilöstö, jotka voivat hoitaa tehtäviään kotona määrätään etätyöhön.
• Jos kunnan työntekijän on perhesyiden takia välttämätöntä jäädä pois työstä, myönnetään palkaton työloma tai virkavapaa.

Lisää kunnan toiminnasta ja yhteystiedoista www.rautjarvi.fi

Rautjärven kunnan johtoryhmä

Lisätietoja antavat:

kunnanjohtaja Harri Anttila, harri.anttila@rautjarvi.fi, 0400 559 034
hyvinvointijohtaja Virpi Nevalainen, virpi.k.nevalainen@rautjarvi.fi, 040 700 2941
tekninen johtaja Juho Jylhä, juho.jylha@rautjarvi.fi, 040 065 4897
rehtori Janne Hirvonen, janne.hirvonen@rautjarvi.fi, 040 550 2485

AVI: www.avi.fi  , THL: www.thl.fi  ,OKM: www.minedu.fi  
Eksote: http://www.eksote.fi/eksote/ajankohtaista/2020/Sivut/Ohjeitaeksotenalueenasukkaillecovid19.aspx

Valtioneuvoston määräykset


Valtioneuvosto ottaa käyttöön valmiuslain mukaiset toimenpiteet 18.3.2020 lukien

• Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Vanhempien ja huoltajien, joille se on mahdollista, tulee järjestää lapsen hoito kotona
• Koulujen tilat suljetaan ja lähiopetus keskeytetään poikkeuksena osa esi- ja alkuopetuksesta.
• Lähiopetusta järjestään esiopetuksen ja 1 – 3 luokkien oppilaille, joiden vanhempien työpanosta tarvitaan yhteiskunnan kriittisillä aloilla.
• Muille oppilaille tarjotaan lähiopetuksen sijaan mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisia opiskelutapoja etäopetusta tai itsenäistä opiskelua.
• Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä
• Julkiset kokoontumiset rajataan kymmeneen henkilöön.
• Kulttuuri-, harrastus-, kokoontumis- ja liikuntatilat suljetaan
• Vanhusten päivätoiminta ja työtoiminta keskeytetään.
• Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä kielletään.
• Ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa ja sairaaloissa kielletään erityistapauksia lukuun ottamatta.
• Julkisen sektorin työntekijät tulee määrätä etätyöhön, jos työtehtävä sen mahdollistavat.
• Yli 70-vuotiaat asetetaan kotikaranteenia vastaaviin olosuhteisiin, jossa tulee välttää ihmiskontakteja.
• Kriittisen henkilöstön osalta poiketaan työaika- ja vuosilomalain säännöksistä.
• Varaudutaan velvoittamaan hoito- ja turvallisuusalan ammattihenkilöitä tarpeen mukaan töihin.
• Ihmisten liikkumista voidaan rajoittaa.
• Suomen rajat suljetaan ja suomalaisten matkustaminen ulkomaille kielletään lukuun ottamatta eräitä poikkeuksia Ruotsin ja Norjan suhteen.
• Ulkomailta Suomeen palaavat ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.
• Ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa.
• Puolustusvoimat korottaa valmiuttaan muiden viranomaisten tukemiseksi.

Voimassa ovat valtioneuvoston ohjeet 12.3.2020

• Sairaana ei tulla töihin, Etätyötä tulee suosia, jos työtehtävät sen mahdollistavat
• Muista kuin välttämättömistä työmatkoista tulee luopua ja lomamatkoja tulee siirtää.

Rautjärven kunnassa noudatetaan valtioneuvoston määräyksiä ja ohjeita.


Rautjärven kunnassa noudatettavat erityisohjeet


Koulut ja varhaiskasvatus
• Varhaiskasvatus toimii normaalisti, vanhempia ja huoltajia pyydetään vastaamaan tarvitsevatko he päivähoitopalveluja.
• Esiopetuksen sekä peruskoulun 1 – 3 luokkien oppilaille tarjotaan lähiopetusta niille lapsille, joiden vanhemmat sitä tarvitsevat työn perusteella.
• Myös erityistä tukea tarvitsevat muut peruskoulun oppilaat voivat saada lähiopetusta, jos vanhemmat sitä pyytävät.
• Perusopetuksen alaluokkien iltapäivätoimintaa ei järjestetä.
• Muut esiopetuksen, peruskoulun ja lukion oppilaat siirtyvät kotiopetukseen ja opetus toteutetaan etäopetuksena.
• Ruokahuoltoa ja koulukuljetusta järjestetään ainoastaan lähiopetuksessa oleville oppilaille
• Ylioppilastutkinnon kokeet järjestetään tiivistetyssä aikataulussa 20.3.2020 mennessä.

Ravinto- ja päivittäistavarahuolto
• Kunnan ruokapalvelut keskittyy palvelemaan Eksoten palveluasumisyksikköjä sekä tukipalveluna annettavia kotiinkuljetusaterioita.
• Kunnan auto osoitetaan ainoastaan ruokapalvelukuljetusten käyttöön.
• Kauppa-asioinnissa K-Market Hermanni ja M-Kauppa Aseman Puoti tarjoavat keräily- ja kotiinkuljetuspalvelua.
• Aterioiden kotiinkuljetuspalvelua tarjoavat mm. Kahvila Lounaskulma ja Aseman Kello

Muut kunnan palvelut
• Kaikki kunnan hallinnoimat toimitilat suljetaan ulkopuolisilta. Palveluja annetaan puhelin- ja sähköpostipalveluna ja asian niin vaatiessa voidaan sopia myös henkilökohtaisesta tapaamisesta.
• Kunnan toimielinten kokousrytmiä tulee mahdollisuuksien mukaan pidentää. Puheenjohtaja voi päättää verkkokokouksen järjestämisestä, jos ääniyhteys voidaan toteuttaa.
• Kunnan vuokratalojen asuntojen avainten luovutuksesta ja näytöistä tulee sopia puhelimitse.

Henkilöstön osoittaminen muihin tehtäviin ja etätyö
• Opettajat, jotka eivät osallistu lähiopetuksen antamiseen ja, joilla on mahdollisuus hoitaa etäopetusta kotoa käsin, määrätään etätyöhön.
• Kunnan hallintohenkilöstöstä osa määrätään epidemian hallitsemiseksi etätyöhön.
• Muu kunnan henkilöstö, joka vapautuu varsinaisista tehtävistään, osoitetaan tukemaan muita kunnan ja Eksoten palveluita.
• Jos kunnan työntekijän on perhesyiden takia välttämätöntä jäädä pois työstä, myönnetään palkaton työloma tai virkavapaa.
• Jos kunnan työntekijä kieltäytyy perusteettomasti osoitetusta työstä, se voidaan katsoa työstä kieltäytymiseksi ja siten irtisanomisperusteeksi.

Järjestely on voimassa Valtioneuvoston määräämän ajan ja ennen määräajan päättymistä annetaan uudet tarkennetut ohjeet.