Etusivu / Koronatiedotteet / Koronavirukseen liittyvää infoa

Rautj 01.JPG

Koronavirukseen liittyvää infoa

Koronavirukseen liittyvää infoa

Tällä sivulla on viranomaisten tietoa ja ohjeistusta koronavirustilanteeseen liittyen

Rautjärven kunta seuraa tarkasti koronavirustilannetta sekä viranomaisten ohjeistuksia ja toimii niiden mukaisesti.

Eksote vastaa ohjeistuksesta Etelä-Karjalassa

Suomessa THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja kehittää ohjeistusta terveydenhuollolle ja laboratorioille, arvioi koronavirukseen liittyviä terveysriskejä sekä laatii arvioita siitä, mihin suuntiin koronavirustilanne voi kehittyä.

Etelä-Karjalassa vastuullinen toimija tilanteessa on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote), joka on varautunut tilanteeseen. Eksotella on valmiina THL:n ohjeiden mukaisesti laaditut paikalliset toimintaohjeet.

Eksote on koonnut verkkosivustolleen ohjeita Etelä-Karjalan alueen asukkaille.

Ehkäise virustartuntoja

Voit ehkäistä virustartuntoja hyvällä käsihygienialla, yskimällä paperinenäliinaan ja heittämällä nenäliinan tämän jälkeen roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Tutustu THL:n ohjeisiin käsienpesusta ja yskimisestä.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita aina ensin numeroon 116 117

Jos epäily koronavirustartunnasta herää, tulee Eksoten mukaan soittaa ensin päivystysavun numeroon 116 117. Eksote pyytää soittamaan terveys- ja hyvinvointiasemien sijaan suoraan päivystysavun numeroon, vaikka epäily tartunnasta tapahtuisikin terveys- ja hyvinvointiasemien ollessa auki.

Eksote toivoo, ettei terveydenhuollon yksiköihin tultaisi paikan päälle ennen puhelinsoittoa. Päivystysavun numerossa tilanne arvioidaan puhelimitse ja annetaan toimintaohjeet.

Valtakunnallinen puhelinneuvonta (ei terveysneuvontaa ja ohjausta)

Valtakunnallisesti toimii puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Koronavirustiedotteita Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta

Rautjärven kunnan yhteyshenkilö:

Juho Jylhä

tekninen johtaja

puh. 0400654897, juho.jylha@rautjarvi.fi


Takaisin ylös