Siirry sisältöön

Kurssit, kirjat ja jaksotus

Rautjärven lukiossa on monipuolinen kurssivalikoima, sisältäen muun muassa retkeilyä, kansainvälisyysopintoja ja fysiikan ja kemian laboratorio-opintoja. Opinnot jakautuvat lukuvuoden aikana viiteen jaksoon. Rautjärven lukio tarjoaa opiskelijoilleen ensimmäisen lukiovuoden oppikirjat maksutta, ja lukion koneita voi käyttää koulupäivien aikana sekä ylioppilaskokeissa.

Opintosuunnitelma ja kurssit

Rautjärven lukiossa noudatetaan 5-jaksojärjestelmää. Tällöin kurssit jakautuvat tasaisesti koko lukuvuodelle. Opiskelijat tekevät lukuvuoden opintosuunnitelmansa aina edeltävän lukuvuoden keväällä. Opintosuunnitelmien tekemisessä auttavat opinto-ohjaaja ja aineenopettajat. Lukujärjestykset tehdään opiskelijoille valmiiksi heidän valintojensa mukaisesti. Virallisten valintojen jälkeen tehdyistä kurssimuutoksista on aina sovittava aineenopettajan ja opinto-ohjaajan kanssa. Huom! Tarkistathan aina kurssimuutoksia tehdessäsi, että koko lukioajalle suunnittelemasi kurssimäärä pysyy vähintään 75 kurssissa.

Lukion kurssivalikoima on monipuolinen, sisältäen muun muassa retkeilyä, englanninkielistä kokkausta, opintomatkoja sisältäviä kansainvälisyysopintoja ja fysiikan ja kemian laboratorio-opintoja. Lukiodiplomeja on mahdollista suorittaa liikunnassa, kuvataiteessa ja musiikissa.

Kursseja voi suorittaa myös itsenäisesti opettajan kanssa sovitulla tavalla, virtuaalisesti Digiluokan kautta ja muissa oppilaitoksissa. Lisäksi hyväksiluemme Simpelejärven opistossa suoritettuja opintoja. Itsenäisistä sekä Digiluokassa ja muissa oppilaitoksissa suoritettavista kursseista sovitaan opinto-ohjaajan kanssa.

Tavoitteellisesti urheileva opiskelija voi osallistua Etelä-Karjalan urheiluakatemian toimintaan. Urheiluakatemian keskeisenä tavoitteena on urheilun ja opiskelun yhdistäminen. Suoritustavoista sovitaan liikunnanopettajan kanssa. Lisätietoa toiminnasta löydät Urheiluakatemian kotisivuilta.

Kirjat ja tietokoneet

Rautjärven lukio tarjoaa opiskelijoilleen ensimmäisen lukiovuoden oppikirjat maksutta. Muiden vuosikurssien opiskelijat hankkivat oppikirjansa itse. Oppikirjat ja muut tarvittavat materiaalit on syytä olla hankittuna hyvissä ajoin ennen jakson alkua. Ensimmäisen vuoden kirjoja annetaan lukio-opintojen loppupuolella lainaan ylioppilaskokeisiin valmistautumista varten. 

Opiskelijat voivat käyttää koulupäivien aikana lukion tietokoneita ja tablet-laitteita. Myös ylioppilaskokeet voit tehdä koulun koneilla - opiskelijamme eivät siis tarvitse omaa tietokonetta! Jos kuitenkin haluaa ostaa oman kannettavan tietokoneen, kannattaa pitää mielessä ylioppilaskokeiden vaatimukset. Ajantasaiset vaatimukset löytyvät Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta